Välbesökt sport- och ungdomsledarmöte


Intresserade ungdomsledare lyssnar på Magnus Nordin.

 

Det var välbesökt när IFK Vänersborg anordnade ett sport- och ungdomsledarmöte på onsdagskvällen. Ett drygt 20 tal av föreningens ledare i alla sportsliga tränarled från bandyskolan till J20 hade tagit sig till Quality Hotell.

Klubbens ordförande Jan-Olof ”Jolo” Olsson inledde kvällen med att berätta hur IFK:s satsning ser ut, där föreningen har som uttalad sportslig målsättning att inom ett par år tillhöra den absoluta toppen i svensk bandy och vinna SM-guld.

Man har också som mål att höja omsättningen, samt att föreningen hoppas öka i antal medlemmar.

-En tuff målsättning helt klart, men det är viktigt att ha en klar målsättning att sträva efter, berättade Jan-Olof på den uppskattade och välbesökta ledarträffen.

Efter det var det dags för IFK:s huvudtränare Magnus Nordin att berätta hur det var när han och assisterande tränare Anders Uhlin ersatte Stefan Karlsson/Carl Malm mitt i säsongen.

Magnus berättade bland annat om utmaningen att komma in mitt i säsongen som tränare och att inte varit med från början och försäsongsträningen.

Med bara något enstaka möte med spelarrådet och tre träningar ihop var det dags för elitseriematch för Magnus och Anders, då laget mötte och besegrade Gripen BK på Annandagen.

Magnus förklarade sedan vidare hur han och Anders lagt upp resterande del av säsongen, allt för att komma så väl förberedda till det väntande slutspelet.

Ledarträffen avslutades med en god bit mat innan Sverige-Ryssland visades på storbild. En match som Sverige vann klart med 10-6.

 

Text: Niklas Thonander, Foto: Anders Lundberg