Välbesökt Nätverk på Hotell Hernhe

Sammanfattning från ett välbesökt IFK-Nätverk den 5:e april 2022 på Hotell Herhne

IFK Vänersborg har utökat antal tillfällen där vi träffas i Nätverket och vi träffas nu inte enbart under bandysäsongen, utan vi försöker träffas både vår, höst och vinter.

Vid torsdagens Nätverk träffades vi på Hotell Hehrne vid Restad Gård. Ett hotell och konferensanläggning med möjligheter till många olika aktiviteter och njutning i vacker natur. Vid detta vårmöte så var det inte mindre än 45 deltagare från 27 olika företag/organisationer, ett riktigt välfyllt och intressant Nätverksmöte.

Johan Romberg som är ny VD för Hotell Hehrne gav oss information om hela det vackra området och de många olika möjligheterna till konferenser/möten i avkopplande miljö. Johan är mångsysslare och entreprenör med verksamhet inom många olika områden.  Johan gav oss nyheten att man kommer att satsa i Centrum av Vänersborg, ny restaurang och bar där det kommer att finnas olika aktiviteter för den som inte enbart vill sitta kring ett bord. Den nya Restaurangen är planerad i ”Timjan-huset” som har varit ledigt under några år.
Spännande, vi önskar Johan lycka till och ser framemot när dörrarna slås upp.

Hans Kristian Voldstad, ägare till Restad Gård, berättade om satsningen han har gjort i Vänersborg som fastighetsägare. Han berättade också om den unika skulpturparken som finns vid Restad Gård, skulpturparken växer för varje år med nya konstverk. Skulpturerna är gjorda av konstnärer från olika delar i vår värld, både från Norden och runt om i världen. Planerar, att tillsammans med Vänersborgs kommun, anordna kulturvandringar runt om i parken.

Inom området finns också en av Västsveriges bättre frisbeegolfbana, väl värt ett besök.

Patrik Lejon och Christian Filipsson, Trivselhus och Movehome informerade oss om det nya bostadsområdet Astrids Ängar som kommer att byggas vid kanalmynningen till Göta Älv, ett område där alla kommer att ha utsikt mot kanalen/älven och kan följa den livliga båttrafiken upp till Vänersborg och vidare ut i Vänern. 39 tomter är prospekterade. Det kommer att finnas villor i olika prisklasser som du köper från Trivselhus, priser och utbud som kan passa alla.

Vid Astrids Ängar finns redan förskola, skola, lekplats och ett hotell med restaurang. Ängarna ger fri sikt över vattnet och platåbergen som omger fält och åkrar på andra sidan älven.

Den 22:a maj kommer det att bli en visning av området som tyvärr nu är spärrat eftersom vägar och V/A förbereds.

Patrik och Christian efterlyser fler hantverkare, det är hårt tryck i Vänersborg just nu, dom söker yrkeskategorier inom hela byggbranschen exvis snickare, murare, målare.

Kontakta Patrik: Tel 0704-966 675,  patrick.lejon@trivselhus.se

IFK Vänersborg önskar Patrik och Christian lycka till med projektet ”Astrids Ängar”

Johan Sixtensson, tränare för Villa Lidköping Bandyklubb samt driver konsultföretaget Ducibus.

Johan, som varit tränare i Villa BK i åtta år och som skrivit på för Villa i ytterligare 2 år, detta är något av rekord för tränare på Elitnivå i en och samma klubb. Villa har varit i sju SM-finaler där det blivit två SM-guld. Villa BK har en riktigt bra lagsammansättning men också att Johan som ledare har en framgångsrik ledarfilosofi, jobbar mycket med kulturen i omklädningsrummet, alla ska känna sig delaktiga. I omklädningsrummet är det Ledaren som är viktigt, inte någon chef. Alla i gruppen ska förstå värdegrunden och vad den innebär samt att ha samma värderingar. Johan driver också ett konsultföretag med inriktning mot ledarskap, Ducibus och där han föreläser i ledningsgrupper.

Vi önskar Johan lycka till med den kommande säsongen, men vi hoppas självklart att vi ska kunna komma i kapp Villa, för bandyns bästa i Västsverige.

IFK Vänersborg kommer att starta upp den populära IFK Golfen igen…. intresserad, anmäl dig till per@ifkvanersborg.se 

IFK Golfen 2022 spelas onsdag den 8 juni på Onsjö GK. Deltagare är ledare och spelare från våra a-lag samt representanter från våra samarbetspartners.

Schema 8 juni

11:45 Samling vid Onsjö GK:s klubbhus
12:00 Lunch
13:00 Spelstart

För anmälan behöver vi

Företagsnamn
Namn på deltagaren/representant
Telefonnummer & e-post

Deltagarens Golf-Id

Evenemanget är kostnadsfritt för dig som samarbetspartner.

Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

Vi hörs och på återseende under början på hösten, sprid gärna information om Nätverket till dina affärsbekanta så kanske vi kan få ännu bättre ”Nätverkande”.

 

IFK Vänersborg