Uddamålsförlust i den tredje kvartsfinalen

-

IFK Vänersborg förlorade måndagens kvartsfinal mot Västerås SK med 4-3 (3-3). IFK stod för en heroisk kämpainsats och var en stolpträff i slutminuterna från en förlängning.

-Vår första halvlek är fantastiskt bra. I andra blir vi tillbakatryckta, men försvarar oss jättebra och kommer tillbaka och får tryck på Västerås i slutet. Som helhet är jag mycket nöjd med killarnas insats, men just nu är det såklart mycket tungt, sa Ari Holopainen direkt efter matchen.

IFK fick en smakstart på matchen när Jocke Hedqvist gav laget ledningen redan efter 36 sekunder efter att Robin Öhrlund hittat Jocke med en fin lyftning och Jocke missar sällan ett sådant fritt läge. IFK fortsatte att skapa klara målchanser och Johan Koch var ytterst när att utöka IFK:s ledning efter sex minuter, men Västeråsmålvakten räddade till hörna efter stor möda.

-Vi kunde lett med 3-0 i början av matchen sett till våra klara chanser. Som helhet gör vi en mycket bra halvlek, sa IFK:s huvudtränare Ari Holopainen.

Västerås 1-1 mål kom i 19:e minuten där Robin Anderssons skott tar på försvarare i IFK och ändrar riktning. Ett olyckligt mål i det läget sett till chansfördelningen. Hemmalagets Ted Bergström gör 2-1 i matchminut 24 efter tilltrasslad situation framför Kimmo Kyllönen.

IFK skulle dock vända på steken igen då laget inom loppet av två minuter satte två hörnor. Först sköt Emil Viklund in 2-2 på vänsterhörna, innan skyttekung Hedqvist gjorde sitt andra för kvällen. Västerås kvittering kom också den efter hörna efter 35 minuters spel och sammanlagt var det 16 hörnor i första halvlek(!), varav tio för hemmalaget.

I andra halvlek tar VSK över matchen allt mer och trycker tillbaka IFK Vänersborg, som ändå försvarar sig jättebra och står för en heroisk kämpainsats. Enda målet i andra halvlek kommer i 60 minuten och var fullt logisk i det läget. Målskytt Jesper Hermansson.

-Vi fightas berömvärt hela andra halvlek och det tar vi med oss till nästa match. Vi skapar också några riktigt farliga chanser på slutet då vi tar oss tillbaka spelmässigt. En tung förlust, men en mycket fin insats av våra spelare, avslutade Ari Holopainen.

Denna heta kvartsfinalserie går nu vidare med match i Arena Vänersborg på torsdag. Upplagt för ytterligare en tät jämn och dramatisk drabbning då.

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno

Elitrapport – Matchfakta