Tvåsiffrigt när IFK besegrade Tillberga

IFK Vänersborg – Tillberga Bandy 11-0 (5-0)

Nils Berner stod för 4 av kvällens 11 mål. Foto: Patrik Karlsson

Det var gasen i botten från start när IFK Vänersborg mötte Tillberga på söndagen. Redan efter 15 sekunder hade Christoffer Fagerström satt första skottet på mål. I fjärde matchminuten satte samme man 1-0 till IFK, efter att han och Johan Koch spelat bollen mellan sig, fram till läget.

Efter 14 minuter stod det 3-0 efter att Nils Berner satt två mål, och redan där var Tillberga ett slaget lag. De försökte men missade ofta enkla passningar och hade svårt att få till ett ordnat spel.

IFK trummade på och innan halvleken var slut, hade Mikko Lukkarila och Emil Viklund gjort var sitt mål, vilket gav 5-0 i paus.

Hittills hade Jocke Hedqvist varit anonym i målprotokollet, men i andra halvlek blev det ändring. Fyra mål från hans klubba plus att Berner gjorde två till, gav slutresultatet 11-0:

– Det kan bli viktigt i slutet med en bra målskillnad, och det kan nästan vara lika viktigt som en poäng, säger Hedqvist efter matchen.

I och med hans fyra mål, blev han historisk, då han gjort flest elitseriemål för IFK Vänersborg någonsin. Tidigare hade Anders Uhlin rekordet med 153 men nu lyder det på 156:

– Alexander Mayborn har ju hand om statistiken och han har tjatat om det, så jag visste vad som gällde, säger han och småler.

Även Hedqvist satt 4 mål ikväll och slog därmed IFK-rekord!

Assisterande tränaren Carl Malm var nöjd efter matchen:

– Vi var förberedda på bästa sätt efter Edsbyn-matchen och det märktes att alla var pigga och alerta idag. De trampade på från första början och det kändes bra.

I IFK:s målbur stod för dagen Mattias Andersson och kunde med några svettiga räddningar, hålla nollan. Det är av största vikt tycker Hedqvist:

– Det är viktigt att alla i laget fungerar, oavsett var du spelar. Det är laget som vinner matcher och då gäller det att alla är med.

Även Malm håller med:

– Han går in och gör en stormatch och visar vad han kan. Jättekul att han kunde hålla nollan.

Mattias fick även en målgivande passning. Det var i slutet av matchen som han hittade Jocke Hedqvist med ett fint utkast, och han kunde fastställa slutresultatet 11-0.

Text: Sven Wassén  Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen: