Tvåsiffrigt när IFK besegrade Sirius

IFK Vänersborg – IK Sirius 11-2 (6-0)

pk1377

Lukkarila startade kvällens målskörd redan efter 1.43 när han gör 1-0. Foto: Patrik Karlsson

IFK Vänersborg tog en övertygande seger på fredagskvällen när de mötte Sirius i Arena Vänersborg. De gav motståndarna ingen chans och efter 6-0 i paus, så stod det 11-2 på resultattavlan när domaren blåste av matchen.

Sirius var inte bra, men det berodde nog inte på deras eget spel inte fungerade, utan IFK gjorde dem dåliga. De hade svårt att ta sig över mittlinjen och väl där, stötte de på patrull:

– Hela laget följer allt till punkt och pricka, sade en glad Carl Malm efteråt.

Redan efter 45 sekunder in i den första halvleken satte IFK 1-0. Robin Lundqvist åkte upp med bollen och serverade Mikko Lukkarila en fin passning, och han gjorde inget misstag.

2-0 kom på straff av Jocke Hedqvist, och detta var hans första mål på tre matcher, men det skulle komma mer från nummer 57.

På en hörna i matchminut 19 gjorde samma man 3-0, och efter att matchen spelats i 30 minuter, stod det 6-0. Då hade Berner målat två gånger och Emil Viklund en gång.

Sirius första skott på mål kom efter 42 minuter! där Virtanen räddade till hörna.

30 sekunder i i andra halvlek gjorde Fagerström 7-0 efter att hans skott tagit i stolpen, i ryggen på målvakten och in i mål.

I matchminut 55 reducerade Sirius till 7-1 på hörna, och detta gav lite luft under vingarna för Uppsala-laget. De gjorde även 7-2 innan IFK ryckte upp sig.

Då satte Fagerström och Hedqvist två mål var och slutresultatet skrevs till 11-2.

Assisterande tränaren Carl Malm var nöjd efteråt:

– Vi gör rätt saker från början och då får vi den härliga matchstarten. Alla i laget är delaktiga och även när vi går runt på olika positioner i andra halvlek, fungerar det klockrent.

Joakim ”Kimmen” Johansson spelade bra i försvaret:

– Det gick jäkligt bra för oss idag. Hela laget försvarade tillsammans och då är det svårt att ta sig igenom.

Kimmen kunde kosta på sig att bränna en straff i matchminut 72:

– Jag ville alldeles för mycket och kramade klubban alldeles för hårt, men snart kommer första målet, säger han och skrattar.

En som fick rungade applåder var Martin Röing. Vid en Sirius-hörna kunde han kontra och fick iväg ett skott på mål:

– Jag är lite besviken att jag missade men någon gång ska jag sätta ett sånt mål, säger han och ler.

Publiken som var nära 2000, gillade detta initiativ och visade det med en härlig applåd.

Text: Sven Wassén  Foto: Patrik Karlsson