Två nya poäng för IFK

pk0416Lukkarila klappas om efter ett av sina mål

 IFK Vänersborg – IFK Kungälv 6-3

Det dröjde ända till matchminut 54 innan IFK Vänersborg kunde ta ledningen, men efter det släppte hemmalaget inte taget. Till slut stod de som segrare med 6-3 och tog två viktiga poäng i slutspelskampen.

Redan i den tredje matchminuten kom en kalldusch för hemmalaget IFK Vänersborg. Kamratkollegan från Kungälv tog då ledningen med 1-0, efter
att Vänersborg haft några heta chanser.

I den 25:e minuten kunde Vänersborg kvittera på straff, efter att Emil Viklund blivit nerdragen. Hedqvist satte den säkert och 1-1.

Glädjen varade dock inte länge för i anfallet efter återtog Kungälv ledningen med 2-1. I den 30:e minuten kvitterade Vänersborg igen där Mikko Lukkarila fick till en kanonträff efter att han fått bollen serverad av en Kungälvsförsvarare.

2-2 stod sig fram till periodpausen.

I den 54:e minuten tog Vänersborg ledningen för första gången, när Hedqvist dundrade in 3-2. Passningen från Adam Herou Löf var läcker och friställde Hedqvist helt.

Efter det trummade Vänersborg på. Passningarna satt fint och i den 61:a minuten gjorde Fagerström 4-2 efter härligt klapp-klapp-spel:

– Vi gnuggade på och till slut fick vi utdelning, säger Röing.

Sex minuter senare satte Mikko Lukkarila sitt andra mål för dagen, när han prickade in en hörna till 5-2. Minuten senare kom Vänersborgs andra hörnmål och det var Johan Koch som gjorde det, och matchen var över.

Resterande tid bevakade Vänersborg resultatet men i slutminuten kunde Kungälv reducera till 6-3.

Lagledaren Carl Malm var nöjd efteråt:

– Det var en härlig seger. Vi nöter ut dem och till slut får vi utdelning. I första halvlek verkar det som vi känner på varandra mest men så i andra kommer utdelningen.

Även kapten Martin Röing sken som en sol:

– Det var roligt idag. Vi spelade smartare och hade ett bra tryck och det känns som en förhållandevis stabil match.

Det har varit lite knackigt spel det sista men nu verkar ni vara tillbaka:

– Förra matchen när vi spelade dåligt, så var det starkt ändå att ta två poäng. Nu fick vi mer tryck och då går det lättare.

Nämnas bör att i målet så stod Borvall för några svettiga räddningar i avgörande lägen.

Nu väntar två spännande matcher innan uppehållet. Villa Lidköping borta onsdagen den 20 januari och Hammarby hemma fredagen den 22 januari.

Mer om matchen:

Text: Sven Wassen

Foto: Patrik Karlsson