Två nya och en nygammal på IFK:s träningshelg

Felix Callander

IFK:s huvudtränare Ari Holopainen var mycket nöjd med lördagens tuffa träningsdag för A-truppen, vilket också var första träningen då alla spelare var på plats och tränade.

-Jag är mycket nöjd med träningsdagen. Det var verkligen hellyckat. Vi inledde dagen med tuffa intervallpass vid skidstugan och körde hårt fram till lunch. Eftermiddagen hade vi betydligt lättare träning då killarna spelade volleyboll, och vi hade även ett snack med hela truppen. En sådan här träningsdag då alla får chansen att träffa varandra är mycket viktig för att skapa en god harmoni och stämning i truppen, säger Ari.

-Vi kommer att träna under hela juni, för att killarna sedan skall få fyra veckors sommaruppehåll, då de givetvis tränar mycket fast på egen hand. Sedan kommer det igång på allvar efter sommaren då vi har is i arenan, fortsätter Ari.

Även spelarna uppskattade lördagens träningsdag. Såväl Robin Mohlén, ny för i år från IFK Kungälv, samt Vänersborgs sonen Joakim ”Kimmen” Johansson, som är tillbaka i IFK igen, efter ett år i Hammarby tyckte det var en mycket bra samling.

-Det var tuff och bra träning när vi cyklade intervallpassen på förmiddagen. Sedan var det lugnare med volleyboll efter lunch. Det känns mycket bra, ett jättebra gäng med bra stämning i truppen, säger Robin Mohlén som ser fram mot säsongen.

Robin Mohlén beskrivs som en mycket ambitiös kille som även har en god speluppfattning. Till vardags jobbar Robin som snickare i göteborgsområdet och har varit igång ett par månader med träning nu i sin nya klubb.

-Det känns jättebra med de fina förutsättningarna som finns i IFK, fortsätter Robin.

-Jag tycker det känns roligt att vi kommit igång nu med träningen på allvar. Man känner att man börjar komma in i det bra nu. Det var tufft första pass med intervallerna, sedan lugnare på eftermiddagen. Det kändes som en lagom start, säger ”Kimmen” som gläds över att vara tillbaka i IFK igen efter den ettåriga sejouren i Hammarby.

Joakim "Kimmen" Johansson

IFK:s norska nyförvärv och talang Felix Callander som närmast kommer från Sandvikens AIK var mycket entusiastisk över helgens träning och att få tillhöra IFK Vänersborg.

-Jag känner mycket för föreningen IFK. Jag har flera gånger tidigare varit här och deltagit i såväl det norska höstlovslägret och på IFK:s sommarbandyskola. Förra året var jag med som en av instruktörerna till just sommarbandyskolan, så det känns jättebra att nu få spela med IFK, säger den talangfulle Felix Callander.

text: Niklas Thonander, Foto: Patrik Karlsson