Två nya år i IFK för Jesper Larsson


Jesper Larsson blir kvar som huvudtränare för vårt J20 lag kommande två säsongerna. Detta blev klart tidigare i veckan. Här kommer en kort intervju med Jesper.
Känslan just nu?
– Mycket positiv känsla, känns stimulerande!

Vad var det som gjorde att du valde att fortsätta?
-En stor anledning är att jag trivs väldigt bra med föreningen, övriga ledare samt spelarna. Vi är på väg att ta stora kliv i utvecklingen på juniorsidan. Det har hänt mycket positivt under mina snart två säsonger och jag har förmånen att få träna motiverande ungdomar. Det är huvudanledningen att jag vill fortsätta. Sedan känner jag för egen del att det är utvecklande som tränare att få verka i en klubb som spelar i hall. Alltid bra förutsättningar som ökar kvalitén. IFK har också visat stort förtroende genom att låta mig få gå elittränarutbildningen som nyss är avslutad. Sedan stämmer mina och föreningens värderingar i utvecklingsfrågor på juniorsidan.

Vad är nästa steg i utvecklingen?
-För egen del får jag nu möjlighet att gå ner i tid på mitt civila jobb och därigenom kunna lägga mer tid på bandyn. I verksamheten ska vi jobba vidare och hitta en ännu tydligare tråd från U16 till A-lag. Vi ska jobba för att bli än mer attraktiva för unga talanger utifrån genom mer samverkan med Bandygymnasiet i Vänersborg. Också viktigt att ge våra egenfostrade bandyungdomar en bra plattform innan dom går in i junioråldern.

Hur ser läget ut just nu för våra juniorlag?
-J20 ligger just nu på slutspelsplats. Mitt och lagets fokus just nu är att få en så bra position som möjligt inför slutspelet. Närmast väntar tuff bortamatch på söndag i Vetlanda. P18 spelar två tuffa matcher nu i helgen mot Sirius och Kungälv. Ligger just nu på slutspelsplats och har saken i egna händer. Många duktiga 16-årsspelare som tagit stora kliv denna säsongen och verkligen förstärkt detta lag. Kul!

Stort Lycka till med det fortsatta uppdraget önskar IFK