Två förluster i World Cup

Det blev förlust för IFK i fredagens båda matcher i World Cup. Först 5-2 mot Edsbyn på förmiddagen och sedan 3-2 mot Sandviken på kvällen. Chansen till avancemang finns fortfarande, men då krävs att IFK först slår Dynamo Moskva på lördag och sedan att några andra resultat går IFK:s väg.

Mot Edsbyn var det framförallt en dålig första halvlek som var orsaken till förlusten. Edsbyn kunde ganska enkelt gå fram till 3-1 i paus efter IFK-mål av Robin Lundqvist.. Efter vilan spelade IFK upp sig rejält och Christoffer Fagerström reducerade tidigt till 3-2. När sedan IFK gick för kvittering öppnade man sig också en del bakåt, och istället kunde Mattias Hammarström avgöra för Edsbyn med två raka mål.

Mot Sandviken senare på kvällen var det en mycket jämnare match. Emil Viklund gav IFK ledningen med ett hörnmål redan i den femte minuten. Sedan var det ganska avvaktande spel där IFK backade hemåt och mer försökte spela på kontring. IFK hade också bud på ytterligare mål, men så blev det inte utan istället klev SAIK:s Erik Petterson fram och satte två straffar, en i vardera halvleken.

Mikko Lukarilla kvitterade dock med tre minuter kvar att spela och IFK såg ut att plocka poäng av SAIK. Men så bra blev det inte utan Patrik Nilsson kunde trycka in 3-2 på tilläggstid.

Oturligt såklart för IFK, men matchen var ändå ett stort steg i rätt riktning. Med lite tur och sett till matchbilden hade inte ett oavgjort resultat varit orättvist.

Vi får hoppas på nya tag från IFK-grabbarna klockan 11:00 på lördag förmiddag. Seger mot Dynamo Moskva, och några andra matcher med rätt resultat kan det ändå bli kvartsfinal för IFK.

Text: Svante Johansson