Två år till för Adam Blomster

Nästa att förlänga är mittfältaren Adam Blomster.

Lagbygget fortsätter med ytterligare en förlängning. Adam Blomster har skrivit på för två nya år. Med Vargön som moderklubb så kom han till IFK 2011 och efter en avstickare till Gripen har han vuxit ut till en stark mittfältare som aldrig viker undan. Han är en lojal spelare som har en stor arbetskapacitet och som betyder mycket för IFK:s defensiv. Adam kan spela på många olika positioner och är en viktig spelare med sin mångsidighet. Efter tre år på raken i IFK så blir det två år till i den blåvita dressen.

–  Jag tycker det är fantastiskt kul med bandy och är Vänersborgare som trivs i IFK, säger Adam. Vi drivs av revansch och vill börja om efter en något mindre lyckad säsong. Laget kom ihop sig på ett mycket bra sätt i slutet av säsongen och vi kände att vi var på uppåtgående och det vill jag fortsätta att var med om. Sammanhållningen var utmärkt när vi bestämde oss för att vi skulle tas oss ur det här på ett bra sätt när situationen var pressad. Vi skulle bara klara av det här på ett positivt sätt. Alla lag får svackor men vi tog oss ur det.

Adam trivs bra med tränaren Jesper Bryngelsson.

– Han är en fantastik bra tränare och vi ser på bandy på samma sätt. Han ser mina kvaliteter och låter mig utveckla dom på mitt sätt, säger Adam.

– Det känns mycket bra att ha förlängt kontraktet med Adam i två år framöver. Det är en karaktär som alltid tillför energi och kraft på isen men även i omklädningsrummet. En lagspelare som alltid kommer ge allt för märket på bröstet och för sina lagkamrater, säger klubbchefen Tobias Johansson.

Text: Bengt Israelsson
Foto:  Martin Frändberg