Tung inledning i Svenska Cupen

Mikko Lukkarila gjorde IFK:s 1-8 reducering i slutminutera mot SAIK.

IFK Vänersborg fick en tung inledning på årets spel i Svenska Cupen i Sparbanken Arena i Lidköping. Precis som förra året stod Sandvikens AIK för premiärmotståndet. Då slutade matchen 4-0 till ”stålmännen” och i dagens match hela 8-1 (4-0) till ett mycket bra SAIK. IFK fick en mardrömsstart då Christoffer Edlund gjorde 0-1 i ett friläge efter pass från Daniel Berlin,redan i den fjärde matchminuten. Efter det hade IFK en ganska bra period i matchen då laget hade mycket bollinnehav, men utan att skapa några klara chanser under en tiominuter, men i den 16:e minuten ökade sedan samme Edlund på till 2-0 efter fint förarbete av Daniel Mossberg och när sedan Daniel Mossberg gjorde 3-0 efter jättefint lyft från Daniel Henriksen som resulterade i rent friläge var det ridå för IFK laget. IFK:s försvar hade stora problem matchen igenom mot Sandviken som verkligen imponerade med sitt djupledsspel, där Christoffer Edlund till slut gjorde sex av målen. Flera efter rena frilägen. IFK:s tröstmål gjorde av vår finske landslagsman Mikko Lukkarila,fint framspelad av Johan Koch.

Målet kom i sista matchminuten och betydde reducering till 1-8. IFK har problem med spelet för dagen och i dagens match mot SAIK var det ingen som förtjänade överbetyg.

Nu väntar Broberg i morgon klockan 10.00 för ett revanschsuget IFK och sedan är det Bollnäs klockan 19.00 i den avslutande gruppmatchen. Broberg som förövrigt vann mot Bollnäs med 3-1 i den andra matchen i IFK:s grupp.

Övrigt från Svenska Cupens  första speldag kan noteras att Västerås SK imponerade stort när de slog hemmalaget Villa med 6-0 i turneringens första match. Sedan vann Hammarby en jämn match mot Edsbyn med 3-2 sedan laget länge lett med 3-0, men var på  väg att tappa en klar seger.