Tung förlust not Frillesås med 2-4

Femte raka förlusten

Att det var en viktig match för båda lagen syntes tydligt tidigt i matchen med försiktigt spel där det gällde att inte gå bort sig. Avsluten på mål var inte många.

Juho Liukkonen satte IFK:s första hörna efter arton minuter och ledning med 1-0.

Ledningen höll bara i två minuter då Mattias Johansson kvitterade till 1-1 efter att hemmaspelare inte fått bort bollen.

Matchen fortsatte i samma stil med att IFK fastnade i Frillesås försvar och en hel del felpass. Gästerna satsade på kontringar som inte var ofarliga. De hade ett skott i stolpen och Max Sundelius i målet fick jobba en hel del.

Frillesås tog ledningen tidigt i andra halvlek när Fredrik Johansson fick bra träff på en hörna och 1-2.

Hemmalaget försökte att ta sig igenom ett frenetiskt arbetande FBK försvar och det var svårt att hitta igenom.

Niklas Holopianen tog vara på en boll som damp ner framför mål och kvitterade till 2-2 i sextioåttonde minuten.

Återigen var glädje kortvarig för IFK för fem minuter senare tog sig Markus Kumpuoja fram på vänsterkanten och hittade en lucka och fick in 2-3.

IFK tog en time-out men det hjälpte inte mycket för strax efter den så kom 2-4 när Linus Jönsson tog vara på en målvaktsretur. Uppförsbacken blev större när gästerna satte sina chanser.

– Det här var allt annat bra det här vi är inte riktigt där, vi är inte tillräckligt heta framför mål. Vi har svårt att få in bollen, säger Lukas Forsström efter matchen.

Det blev en ny tung förlust för IFK.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno / Patrik Karlsson