Tung förlust när damlaget förlorade med 3-1 borta mot VAIK/ÖSK

IFK Vänersborg stod för en fin insats, men föll mot Västerstrands AIK med 3-1(0-1) i Tingvallas nya inomhushall i Karlstad. En tung förlust där IFK definitivt förtjänade poäng sett till matchen. 

-Vi spelade riktigt bra, skapade många chanser, men får inte in bollen. Vi har två ribb- och två stolpträffar och missar även friläge. En sur förlust, tjejerna förtjänade mer, men så här är det i idrotten ibland. Bara att bryta ihop och komma igen, sa IFK:s huvudtränare Tobias Larsson. 

Första halvlek  präglades till stor del av ställningskrig. IFK skapade sex hörnor (sammanlagt elva) och tog också ledningen i slutet av halvleken då nyckelspelaren och tillika lagkaptenen Hanna Wetterling gjorde 1-0. Detta i 45:e minuten. 

Västerstrands AIK kvitterade i upptakten av andra genom Linda Rohman, då Hanna Wetterling satt utvisad och tog också ledningen genom sin absoluta nyckelspelare Lisa Östman med timmen spelad. Lisa som stod för tre av målen när IFK uddamålsvann hemmafighten i december med 5-4.

Efter det tar IFK över och jagar kvittering och skapar också flera högkaratiga mållägen, men hade tyvärr inte marginalerna med sig. Istället avgjorde Lisa Östman med sitt andra mål i slutminuten.

-Vi tryckte på ordentligt och spelade väldigt bra där samtliga tjejer visade prov på stor delaktighet. Med tanke på de klara målchanser vi skapade, ska vi göra mer än ett mål. I slutet av matchen flyttar vi dessutom upp Hanna på mitten för att jaga kvittering. 

-Västerstrands tränare berömde oss för att vi spelade en fin bandy. Det är ju roligt att höra. Vi är rejält besvikna på förlusten, men insatsen riktigt bra. Nu tränar vi måndag, tisdag och torsdag för att sedan möta Jönköping på bortais. Efter det har vi två raka fighter mot Västerås, varav hemmamatchen är 20/2. Det ska bli jättekul att äntligen få spela inför vår hemmapublik igen. Det ser vi verkligen fram mot, avslutade Tobias Larsson.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno