Tung förlust mot Västerås

IFK Vänersborg klarade inte av att komma upp i nivå mot Västerås, och det straffade sig. Svenska mästarna Västerås vann med 10-3 och det var en gammal ex-IFK:are som var värst. Christoffer Fagerström satte fem av VSK:s mål

Västerås SK gjorde en rivstart i matchen och hade snart 2-0 där Fagerström gjorde målen båda gångerna. När sedan gästerna fick en straff tilldömd sig, gjorde Kimmo Kyllönen en mycket fin räddning.

Där och då trodde man att det skulle vända, och den känslan späddes på när Mikko Lukkarila gjorde 2-1 på hörna. Tyvärr gjorde Fagerström livet surt för IFK och gjorde strax efter 3-1 och efter första halvlek var det 5-1 för VSK.

Till andra halvlek ställde sig Anton Svensson i målet, men VSK var oerhört effektiva och varken han eller någon annan i IFK, kunde stoppa deras framfart till 10-1. IFK hyfsade till siffrorna det sista när Kalle Lempinen satte snyggt 10-2 och Adam Hero Löf pricksköt in 10-3.

-Vi var inte där, varken i försvar eller offensiv i matchen, säger Kalle Lempinen efter matchen. Dom fick göra vad de ville och vi hindrade dom inte. 

Kanske är det en reaktion på den tuffa derby-segern där alla slet hårt, och några såg trötta ut. 

Bäst i IFK var Kimmo Kyllönen med några fantastiska räddningar i första halvlek och Hugo Sjöling som kämpade och slet hela matchen. Även Kalle Lempinen och Adam Hero Löf visade en oförtruten gnista. 

IFK saknade Henrik Bergius till denna matchen, och sedan när Juho Liukkonen utgick under första halvlek, blev det tungt.

Nu väntar Sirus borta på lördag:

-Då är det ny match och då ska vi upp i nivå, avslutar Kalle, som är en av alla spelare som kommer vara revanschsugna. 

 

Text: Sven Wassén