Tung förlust mot IK Tellus

IFK Vänersborgs dystra bortafacit består. Ett heltaggat IK Tellus besegrade IFK med 4-2 (1-1)  efter en insats som lämnar en hel del övrigt att önska. 

-Man känner en tomhet. Vi är alldeles för svaga i vår offensiv. Otroligt tamt från vår sida, sammanfattade en rejält besviken Ilja Grachev för Sportbladet/Play direkt efter slutsignalen. 

IFK skapade matchens första farlighet då Emil Viklund, Ilja Grachev och Niklas Holopainen samarbetade mycket snyggt och Martin Deacon tvingades slå ner Niklas Holopainen i mycket farligt centralt läge. 

I övrigt var IFK:s riktigt farliga anfall lätt räknade. Ett alldeles för lågt stående lag med långsamt tempo präglade första halvlek.

IK Tellus tog i tionde matchminuten ledningen efter en vänsterhörna  där Fredrik Larsson med ett dragskott gjorde mål. IFK:s kvittering kom i 29:e matchminuten och var riktigt snyggt. Niklas Holopainen fick praktträff från höger ytterläge efter passning från Ilja Grachev och Jere Korhonen i hemmamålet utan chans. Niklas 20:e mål denna säsong. 

-Vi kan ha mer skärpa med boll. Vi slarvar mycket och bjuder på lite väl många omställningar, sa Alexander Heinhagen till Sportbladet/Play i halvtidsids intervjun.

I andra kom IFK ut betydligt mer bestämt och pressade på, och kändes betydligt giftigare i sina framstötar. IFK hade inte heller marginalerna med sig. Som när Alexander Heinhagen av TV-bilderna att döma skulle haft hörna. Istället ett blixtsnabbt utkast från skicklige tellusmålvakten Jere Korhonen till en friställd Tobias Björklund och 2-1. 

Adam Herou Lööf kvitterade kort därefter då han som tredje skytt fick träff efter vänsterhörna. 

Efter det var känslan att IFK hade ett grepp om fighten, men i IFK pressen kontrade Tellus och Tobias Björklund kunde i fritt läge göra 3-2. 4-2 kom sedan i slutminuterna då IFK desperat satsade allt framåt. 

En ny mycket tung förlust för IFK, den tredje på mindre än en vecka. Som helhet långt under godkänt och nu väntar Vetlanda hemma i Arenan på onsdag och där IFK måste vinna för att inte dras in ytterligare i det negativa kvalstrecket.  Det är bara att bryta ihop och komma igen då och hemma är IFK Vänersborg urstarka. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno