Tung förlust mot Hammarby

Det var toppmöte i Arena Vänersborg på söndagen då IFK tog emot Hammarby. Matchen slutade tyvärr med 3-0 till ett för dagen starkare Hammarby.

Det var två lag som redan från start visade att man ville framåt och vi bjöds redan i inledningen på målchanser från både IFK och Hammarby. Så fort något av lagen gjorde ett misstag försökte det andra laget ställa om och gå framåt i stället för att vända hem. IFK spelade ett rakt anfallspel där man flera gånger spelade sig igenom Hammarbys försvar och ställde Hammarbys målvakt Beata Genfeldt på prov. Efter 15 minuter spel så kunde IFK ha haft en ledning med ett par mål i favör. Anfallspelet var med andra ord riktigt bra, det var bara lite vassare avslut som saknades.

Hammarby växer in i matchen och i den 30e minuten får man utdelning, dock är det relativt slumpartat då man från ett frislag från långt avstånd slår in en hög boll som Julia Ahlborg lyckas få i mål och det blir 1-0 till gästerna.

I den 37e minuten spelar IFK till sig ett bra läge och en IFK-spelare blir neddragen innanför straffområdet i vad som såg ut som ett misstänkt regelbrott av Hammarbys försvarare men domaren valde att fria. I den 40e matchminuten rivs en Hammarbyspelare ner i IFKs straffområde och Hammarby tilldelas straff. Hammarbys straffskytt prickar inte målet och ställningen är fortsatt 1-0 till gästerna.

I den 45e minuten så lyckas Hammarbys Emma Andersson sno åt sig bollen på offensiv planhalva och stormade mot IFKs mål och lyckas utöka till 2-0 genom ett distinkt avslut strax innanför straffområdet och utökade till 2-0 precis innan halvtidsvilan.

Andra halvlek så startar Hammarby aggressivt och får ett tryck mot IFKs mål och ett antal målchanser men Felicia Kullberg storspelar i mål och gör ett par kvalificerade räddningar. Hammarby spelar bra i andra halvlek och IFKs direkta spel från första halvlek lyser med sin frånvaro.

I den 71a minuten kontrar Hammarby där och får ett bra avslutsläge som Felicia i målet lämnar retur på, dessvärre vinner Hammarby andrabollen och Emma Andersson i Hammarby kan enkelt placera in 3-0 i mål. IFK kommer till en del lägen i andra halvlek men man lyckas inte skapa dom riktigt heta målchanserna för att kunna reducera och Hammarby vinner i slutändan rättvist med 3-0.

Efter matchen pratade vi med tränaren Martin Frändberg för att höra hans tankar om dagens match.

-Det var inte en toppenprestation idag tyvärr, vi börjar matchen ganska bra och spelar bra första 30 minuterna. Därefter så är det en del situationer som inte går vår väg, bland annat ett riktigt slumpmål då Hammarby gör 1-0 från ett långt lyft som studsar in. Strax därefter ska vi en solklar straff, vilket jag tror vi alla var överens om så här i efterhand. Vi hade lite stolpe ut här och sen så tappar vi lite fokus och kommer inte riktigt tillbaka i matchen efter det. I andra halvlek kommer vi inte riktigt upp i nivå alls tyvärr, vi är så mycket bättre än det här. Det var riktigt tråkigt faktiskt, vi är inte nöjda då vi hade ett väldigt bra läge att hänga på i toppen. Men nu är det två veckors uppehåll innan två nya matcher väntar så nu ska vi fokusera på att hitta glädje och energi igen och komma ut och göra två riktigt bra matcher då i stället.

 

Så nya tag om två veckor då man spelar mot Uppsala på lördagen och Skirö på söndagen, båda matcherna spelas hemma i Arena Vänersborg.

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt