Tung förlust i Vetlanda

IFK gör en riktigt bra första halvlek där man tar ledningen i den 7:e minuten genom Alexander Mayborn på passning från Mikael Olsson. Det blir en halvlek där IFK för spelet och har några riktigt heta chanser medans Vetlanda backar hem och slår mest på lyror.

Vetlanda kvitterar till 1-1 i den 13:e minuten, men IFK återtar ledningen till 1-2 genom dagens två bästa spelare där Koch sliter sig igenom Vetlandaförsvaret på vänsterkanten och lägger in den framför mål där Mikael Olsson lyckas sätta in den i målet i ett rörigt straffområde. IFK går till halvtidsvila med resultatet 1-2.

I andra halvlek så kvitterar Vetlanda till 2-2 på en tveksam hörna i den 51:a minuten, 4 minuter senare tar sig Fagerström igenom Vetlanda försvaret men blir stoppad i straffområdet och det blir straff till Vänersborg, som målvakten räddar. Trots att det är IFK som för matchen så tar Vetlanda ledningen med 3-2 i den 70:e minuten, återigen på hörna.

Därefter får Vänersborg ytterligare en straff efter att Koch blir nerdragen i straffområdet, men denna gången sätter Weiselius bollen utanför målet.

På övertid får även Vetlanda en straff och chans att utöka sin ledning, men Erkenborn räddar sin 3:e straff på två matcher. Slutresultatet blir således tunga 3-2 till hemmalaget på Tjustkulle.

Nya tag på tisdag då IFK möter Edsbyn borta. Nästa hemmamatch spelas på torsdag den 30/12 kl.19.00 mot IFK Kungälv. Hoppas vi ses då i Arena Vänersborg!