Tung förlust i rörig match

Efter en stark första halvlek klarade inte Vänersborg av att stå emot hemmastarka SAIK när utvisningarna duggade tätt i andra.

Första halvtimmen i Sandviken blev ett ställningskrig mellan två jämna lag som tog ut varandra. Matchens första riktigt heta målchans fick Adam Herou Löf som frispelades av Ilja Grachev efter ett fint IFK-anfall, men avslutet satt klockrent i stolpen. Så mycket fler målchanser skapades inte åt något håll mer än ett gäng hörnor vardera. Hemmalagets Linus Forslund fick ett fritt skottläge men Kimmo Kyllönen limmade skottet elegant. Sista fem minuterna lossnade dock målskyttet och det var IFK Vänersborg som på mindre än två minuter gick ifrån till 2-0-ledning efter fina djupledsmål av först Adam Herou Löf och därefter Lukas Forsström, på passningar från Ilja Grachev och Robin Lundqvist.

Stabil IFK-halvlek
Tyvärr för IFK:s del fick man inte behålla hela den ledningen till pausvilan, utan i halvlekens sista sekund snappade Hannes Edlund upp en chansboll i straffområdet och sköt in den med ryggen mot mål till 1-2. En stabil och bra halvlek av IFK Vänersborg som fick spela en stor del av halvleken med en eller två man färre på isen men var minst lika bra som SAIK när man väl fick spela med fullt manskap.

I andra halvlek satte Sandviken hög press från start och fick utdelning på det relativt omgående. En SAIK-spelare kom runt på IFK:s högerkant och skar in framför mål, Kimmo Kyllönen stötte bort bollen med skridskon men domaren blåste till IFK-spelarnas förtret straff och utvisning på Olle Berglund istället. Straffen förvaltade Joakim Bergman till 2-2.

Utvisningskaos
Kort därefter fick SAIK och Hannes Edlund utdelning på hörna som gav dem en 3-2-ledning och därefter följde kaosartade 20 minuter. Det började med att Sandvikens Rasmus Forslund slog på en sittande Kimmo Kyllönen som hade bollen mellan benskydden, vilket utlöste ett tumult där domaren visade ut två Vänersborgsspelare och en Sandvikenspelare. Några minuter senare fick Vänersborg sätta en tredje man på utvisningsbänken och ytorna som uppstod kunde Daniel Berlin utnyttja till att göra 4-2 med ett välplacerat distansskott. När Adam Herou Löf drog på sig sin tredje utvisning (lindrigt matchstraff) fick IFK fortsätta spela med tre man på botbänken en stund till och lägga stor kraft på att försvara sig.

Efter att utvisningarna till slut suttits av gav Vänersborg det en chans att äta sig närmare målmässigt sista 20 minuter, men några fler mål föll inte åt något håll trots att chanser fanns. En bra halvlek och en sämre andra halvlek räckte inte för IFK den här gången mot ett Sandviken som alltjämt är obesegrat på hemmaplan den här säsongen.

Nästa match är på lördag kl 17.00 hemma mot Villa Lidköping som även de förlorade sin match ikväll, hemma mot Edsbyn med 2-4. Glöm inte att köpa fiktiva biljetter och/eller 50-50-lotter inför den matchen!

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno