Tung förlust i andra kvartsfinalen

1b1a1844

Olle Berglund tar bollen i kamp med Christoffer Edlund.


IFK Vänersborg gjorde återigen en mycket bra match mot Sandviken i kvartsfinalspelet, men tyvärr så blev det ändå förlust med 4–2. Detta efter att IFK haft ledningen med 2–0 i paus. Tråkigt nog så kom eftersnacket i omklädningsrummet mycket att handla om domarinsatsen. Huvuddomaren Daniel Labe och hans team, både friade, fällde och ändrade domslut, och tyvärr så påverkade det matchutgången.

-Först tog de ett par väldigt billiga utvisningar på oss. Sedan friade 4:e domaren en utvisning, och sedan var det två straffsituationer i slutet som de heller inte blåste för. Det är slutspel och då är det lite tuffare tag och det måste man tåla. Jag är riktigt förbannad, sa en mycket irriterad IFK-tränare Ari Holopainen.

Tråkigt att det blir detta eftersnack, då IFK gjorde en riktigt bra match, och hade man förvaltat sina chanser i andra halvlek så hade man kunnat stänga matchen i ett tidigt skede.

-Vi gjorde en riktigt bra match igen, och speciellt den första halvleken då vi var klart bättre. Efter paus blir spelet hackigt och då blir halvleken vad den blir. Men vi skapade tillräckligt många målchanser för att vinna idag, sa Holopainen.

IFK gick alltså till halvtidsledning med 2–0 och målen var en kopia på fredagens IFK-mål. Nämligen ”Kimmen” Johansson och Emil Viklund som slog in var sin hörna. Efter paus fortsatte IFK i samma stil och hade flera lägen att öka på ledningen. Framförallt minns vi Johan Koch och Robin Lundqvist som hade var sitt friläge.

-Vi borde avgjort detta tidigare, menade vänsterhalven Olle Berglund.  Det är bara vi som kan påverka resultatet, och idag hade vi inte marginalerna med oss.

Istället kom alltså SAIK in i matchen, och det var när IFK hade två försvarare på utvisningsbänken, både Simon Blomqvist och Kimmen. Under dessa utvisningar gjorde gästerna två hörnmål genom Daniel Mossberg och Christoffer Edlund.

Och precis när IFK hade fullt manskap kom också 3–2 och det var också efter en hörna där IFK inte lyckades rensa undan utan Daniel Berlin kunde utnyttja detta. Christoffer Edlund gjorde också 4–2 i slutsekunderna när IFK satsade allt framåt.

-Vi gjorde det riktigt bra och jag är väldigt nöjd med vårt spel, säger Olle Berglund. Nu ska vi rehabba och sedan åker vi till Sandviken på tisdag och stänger matchen. Det är bara att fortsätta att spela som vi gjorde idag.

Ari Holopainen resonerar på samma sätt som Olle.

-Det är bara att samla krafter och slå dem på tisdag. Det är först till tre segrar som gäller.

Vi får avsluta med något positivt och det var dagens publiksiffra som uppgick till 2738 st. Årets högsta siffra. Tack för att Ni kom!

Text: Svante Johansson

Elitrapport

Bandyplay

Radio Väst