Tung förlust för kamraterna mot Västerås

IFK Vänersborg – Västerås SK 6-7 (3-2)

pk4177

Trots sex mål framåt föll IFK med uddamålet. Här sätter junioren Herou Löf 3-2 bakom Bergwall. Foto: Patrik Karlsson

 

Det ville sig inte för IFK Vänersborg när de mötte Västerås på onsdagen. Efter en mycket bra första halvlek, så tappade de styrningen i andra halvlek.

Matchen mot Västerås handlade om viktiga poäng i jakten på att vara bland de fyra bästa inför slutspelet. Båda lagen började i ett högt tempo där målchanserna avlöste varandra.

Första målet gjorde Västerås efter elva minuters spel, men ett hörnmål i den 14 minuten av Hedqvist gjorde tillställningen lika igen. Västerås tog kommandot när de gjorde 2-1 i den 17:e minuten.

Efter detta radade IFK upp målchanser och genom mål av Fagerström och Herou Löf kunde hemmalaget gå till halvtidsvila med ledning 3-2:

– I första halvlek spelade vi väldigt bra och borde väl satt något mål till, tycker assisterande tränaren Carl Malm.

IFK var det bättre laget i första halvlek och man såg fram emot andra. Här tappade dock IFK skärpan och kunde inte spela det fina spel de hade i första.

Västerås utnyttjade detta och vände matchen till 4-3. IFK kämpade och kämpade och i den 64:e minuten revs Johan Koch ner vilket gav en straff. Denna satte Hedqvist säkert i nätmaskorna.

VSK gör strax efter detta 4-5 innan Johan Koch kvitterar på en hörnretur i den 76:e minuten till 5-5. Glädjen blev dock kortvarig då VSK i nästa anfall gör 5-6 och när de senare gör 5-7, så tror de flesta att matchen är körd för IFK:s del.

Mikko Lukkarrila reducerar till 6-7 och IFK kämpar för att få en kvittering. Chanser finns men denna dag vill inte bollen riktigt rulla IFK:s väg.

Efter matchen var det besvikna spelare som åkte av isen:

– Vi gav bort matchen i andra halvlek, konstaterar Johan Koch.

Carl Malm var också dämpad efteråt:

– Det är tungt för jag tycker vi spelar väldigt bra bitvis. Jag tycker vi förtjänade ett kryss.

Nu blir det att ta nya tag till nästa match. Det fina spelet finns där och målchanser skapas, så nu hoppas vi på seger i Edsbyn istället.

Text: Sven Wassén  Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen:

Matchbilder

Foto: Patrik Karlsson