Tung förlust för IFK i Västerås


Kimmo Kyllönen glänste med många fina räddningar ikväll. Tyvärr räckte inte detta utan VSK vann tillslut klart.

Nej, det blev ingen höjdarkväll för IFK Vänersborg i ABB Arena. Västerås SK/BK kunde tämligen enkelt vinna med tennissiffrorna 6-1 (3-0).

– Resultatmässigt är vi förstås inte nöjda, däremot gör vi långa stunder en bra match rent spelmässigt, säger IFK:s assisterande tränare Peter Andersson.

IFK Vänersborg fick sämsta tänkbara start på matchen. VSK tilldelades två straffar under de första 20 minuterna och båda gångerna rasslade det till i nätet bakom Kimmo Kyllönen. Exekutor två gånger om – Patrik Sjöström.

– Självklart mycket snöpligt, särskilt som vi startade matchen jäkligt bra. Vi hade pratat mycket om att reda ut de första 20 minuterna och så blir det så här, suckar Andersson.

Västerås fick förstås luft under vingarna efter de två målen, samtidigt som IFK-spelarna gick ner sig i sin intensitet. Paret Andersson/Holopainen tog en tidig time out för att på så sätt nollställa läget och få spelarna att komma tillbaka till grunderna.

– Det var naturligtvis riktigt tungt när VSK kunde göra 3-0 strax före pausvilan. I det läget hade vi rejäl uppförsbacke, menar Peter Andersson.

Till den andra halvleken hade IFK Vänersborg gjort ett par taktiska förändringar vilket bland annat innebar betydligt större bollinnehav. Det resulterade också i en reducering till 3-1 av Emil Viklund med halvtimmen kvar.

– Vi hade också bud på 3-2 vid ett par tillfällen, bland annat hade Robin Lundqvist ett skott i stolpen. Vi sliter och jobbar och hade verkligen varit värda att få utdelning, säger Peter Andersson och fortsätter:

– I det läget såg VSK-spelarna trötta ut och att de tvingades ta en time out säger väl en del om hur det såg ut. Med en kvart kvar kom dock 4-1 sedan IFK fuskat i defensiven och i det läget var matchen mer eller mindre körd för gästerna. I slutminuterna kom dessutom ytterligare två fullträffar för hemmalaget.

– Vi gör en helt okej bortamatch, vi lägger oss inte ner och dör trots att det målmässigt går emot oss. Det är bara konstatera att ett duktigt lag som Västerås straffar oss på våra misstag och det avgör matchen, summerar Peter Andersson.

IFK Vänersborg är kvar ovanför slutspelsstrecket i och med att Broberg/Söderhamn bara fick med sig en poäng från mötet med IK Tellus. För IFK-spelarna handlar det nu om snabb återhämtning inför fredagens match i Arena Vänersborg mot Sirius.

– Vilken faktiskt är än viktigare än matchen mot Västerås. Det är bara att glömma den här förlusten och gå vidare till den utmaningen, påpekar Peter Andersson och avrundar med att ge ett par extra rosor till två av hans spelare efter insatsen mot Västerås.

– Kimmo Kyllönen gjorde många fina räddningar och bland utespelarna var det framförallt Robin Öhrlund som stack ut.

Text Jerry Lindkvist