Tung förlust efter straffar (uppdaterad)

Kvartsfinal 1: Hammarby – IFK Vänersborg 9-8

pk0436

Hammarbys kapten Stefan Erixon, IFK:s Jocke Hedqvist och Adam Herou Löf i bakgrunden. Foto: Patrik Karlsson

IFK hade skaffat sig ett bra läge i matchen mot Hammarby när man ledde med 3-1 efter första halvlek och ökade på sin ledning till 4-1 och 5-1 i den andra halvleken. Men Hammarby hämtade heroiskt upp underläget till 5-5 och matchen gick till sudden death. 2×10 minuter som förblev mållösa och endast straffar återstod.

IFK skaffade sig även ett bra läge i straffläggningen när Virtanen räddar 2 straffar och IFK har två straffar på sig att avgöra första kvartsfinalen. Men då missar även IFK två straffar och det blir en sjätte straffomgång. Den sätter Hammarby medans IFK missar och segern kan tillskrivas Hammarby.

Men dagen efter den tunga förlusten på Zinken har Stefan Karlsson och hans mannar redan börjat blicka framåt. Här finns inte tid att grina över spilld mjölk.

– Det är klart att det måste få svida lite efteråt. Vi tycker själva att vi slarvade bort det. Men nu är det slutspel så det är bara att komma tillbaka i matchen igen, säger Stefan Karlsson.

Laget fick tillsammans smälta matchen på bussresan hem till Vänersborg under lördagskvällen och på söndag morgon var det återsamling i Arena Vänersborg för en lättare träning.

– Idag har vi inte snackat så mycket, inga detaljer så, det tar vi i morgon, säger Karlsson som tar med sig det positiva från Zinkensdamm.

– Vi gör till stora delar en bra match, och vi hade självklart velat vinna. Men vi kände att vi var väl så bra som Hammarby och det är viktigt att vi känner att vi gjorde en bra match.

Vad hände då vid tappet till 5-5? 

– De trycker på, vi blir lite passiva och de kommer in i matchen igen, menar Stefan.

Trots att laget hade tappat sin 5-1-ledning till 5-5 i andra halvlek tycker Karlsson att IFK var de som visade i förlängningen att det var de som ville vinna mest.

Men det är ny match redan på tisdag, denna gång på hemmplan i Arena Vänersborg med bästa förutsättningarna och bra publiktryck.

– Vi är verkligen med i matchen och det vet Hammarby om också. Sen är varje match en ny match, så nästa match kommer helt klart se annorlunda ut, säger Stefan Karlsson.

Alla är i truppen är hela och friska efter första matchen så Karlsson kommer förhoppningsvis ha hela sin trupp tillgänglig även på tisdag.

På tisdag behöver vi ert stöd, köp era biljetter på webbiljett.se/ifkvanersborg

Mer om matchen: