Tung förlust borta mot Edsbyn med 4-5

IFK - Edsbyn

IFK inledde mycket stark och gjorde de två första målen på hörnor genom Emil Viklund och Juho Liukkonen och var i ledningen med 2-0 redan efter 13 minuter. Första halvleken var  något av det bästa IFK har presterat under säsongen. Bra fart i anfallsspelet med många som var delaktiga. Det var fart och fläkt över IFK som var riktigt tända på uppgiften att ta revansch på Edsbyn efter förlusten hemma i Arenan.

Edsbyn reducerade till 1-2 och direkt efter det kom 1-3 då Johan Koch fick in bollen efter en hörna. Edsbyn kom tillbaka och reducerade igen till 2-3 och återigen kom en snabb replik från IFK när Niklas Nyqvist med ett snyggt genombrott och skott ur liten vinkel satte 2-4.

– Vi fick våra mål i i precis rätt lägen. Första halvlek är riktig bra, vi använder de ytor som finns på kanterna, säger Peter Andersson, assisterande tränare.

Båda Edsbyns mål kom när Kimmo Kyllönen i IFK:s mål var ute och ordnande med skridskorna. Martin Larsson fick en otacksam uppgift att hastigt hoppa in i målet.

Det fanns lägen får fler mål från IFK i första halvlek som när Robin Öhrlund körde igenom hela Edsbyn försvaret och avslutade med ett skott som Anders Svensson räddade. Jocke Hedqvist hade ett frislag i stolpen. Mer än två måls överläge i paus hade inte varit orättvist efter en mycket bra halvlek från IFK.

Andra halvlek inleddes med en kraftig anstormning från hemmalaget och reduceringen till 3-4 kom tidigt. IFK sjönk djupare och djupare ner i försvaret och anfallen blev få och mycket korta.

– Vi tog en tidigt timeout för att försöka att komma tillbaka till det spel vi hade i första, men det blev inget av det. Vi fick för korta anfall och Edsbyn straffade oss direkt när vi inte kunde fått till något framåt, säger Peter Andersson.

Kimmo Kyllönen i IFK:s mål var bäst på plan och höll laget kvar i matchen. Edsbyn kvitterade till 4-4 när det var mer än en kvart kvar och fortsatte att pressa hårt. IFK fick slita och slet men Edsbyns dominans var stor och segermålet kom i åttioåttonde minuten på en hörna och Tuomas Määttä blev matchhjälte för hemmalaget.

– Det är tungt nu, vet inte vad jag skall säga. Vi får inte till det i andra halvlek och det är svårt att förklara varför, tycker Peter Andersson efter matchen.

Nu gäller det att ta nya tag när det är derby på Annandagen mot Villa Lidköping i Arena Vänersborg.