Tung 5-3 förlust borta mot Vetlanda.

pk3429

Johan Koch tar sig fram mellan tre Vetlanda spelare. Johan som gjorde en bra match och var en av IFK:s målskyttar. Foto: Patrik Karlsson


Det blev en tung förlust för IFK Vänersborg när man mötte Vetlanda i SAPA Arena. Hemmalaget vann med 5–3 efter tre snabba mål i matchens slutskede. Dessförinnan var IFK i ledningen med 3–2 fram till den 85:e matchminuten.

-Vi är bra med i matchen i 75 minuter och hade flera lägen att avgöra, men sedan vet jag inte riktigt vad som händer. Det känns som att vi inte riktigt vågar tro på det utan vi börjar åka bandy och tappar strukturen i vårt spel, sa en dämpad IFK-tränare Ari Holopainen efter matchen.

IFK kom till spel utan lagkaptenen Joakim Hedqvist som har problem med sin rygg. Därtill blev Robin Öhrlund skadad i den första halvleken och fick utgå, men Robin kvicknade till och kom till spel efter paus. Vetlanda å sin sida saknade båda sina landslagsmän, Johan Löfstedt och avstängde Joakim Andersson.

Den första halvleken var väldigt chansfattig och det berodde till stor del på två lag som försvarade sig bra. Det var dock inte tråkig utan det var fart och bra tempo från båda lagen. Ett mål blev det och det var Adam Rudell som slog in 1–0 till hemmalaget med en volley.

Efter paus tog dock matchen fart målmässigt och redan efter 40 sekunder kvitterade IFK. Målskytt var Robin Lundqvist med en kanon rätt upp i nättaket. Vetlanda var inte mycket sämre för 90 sekunder senare hade man tagit ledningen på nytt när Daniel Johansson satte en hörna.

Trots att IFK återigen hamnade i underläge så var man ändå pigga efter paus och hade en riktigt bra period, och man gjorde också två mål och vände matchen till ledning. Först kvitterade Johan Koch till 2–2 när han rundade David Borvall i Vetlanda målet detta efter ett magnifikt förarbete av Emil Viklund. Strax därefter fixade Joakim ”Kimmen” Johansson ledningen när han satte en hörna i mål.

-Vi hade en bra period där och vi borde nog ha tagit det lite lugnt och vårdat vår ledning. Istället fortsätter vi att gå för det och det känns som att vi inte är nöjda. Vi borde ha bevakat vår ledning och försökt spela av matchen, menade Ari.

Inget ytterligare ledningsmål blev det för IFK utan istället så hamnade både Emil Viklund och Alexander Zitouni på utvisningsbänken och med två man kort på slutet så blev det en rejäl anstormning från Vetlandas sida. Tobias Nyberg gjorde 3-3 och sedan i den 90:e minuten satte Daniel Johansson sin andra hörna för kvällen fram till 4-3 för hemmalaget. Sedan gjorde även Nyberg sitt andra mål i slutsekunden när IFK forcerade allt framåt.

-Det blev väldigt tungt med de två utvisningarna på slutet och vi fick bara försvara oss. Vi blev långa och ihåliga och började åka bandy, och tyvärr så straffade det sig, förklarade IFK-tränaren.

En tung förlust för IFK men ska man ändå försöka att hitta något positivt med kvällen så var det att även Broberg förlorade sin match, 7–6 mot Motala. Så kampen om den sista slutspelsplatsen är därmed oförändrad. IFK en poäng före och klart bättre målskillnad än Broberg.

-Jag har sagt det tidigare och säger det igen att vi kan inte titta så mycket på vad de andra lagen gör eller vilka resultat det blir. Men det är klart att det är bra att vi fortfarande har avgörandet i våra egna händer och det ska vi ta vara på, menade Ari. 

Nu väntar Kalix hemma i Arenan på fredag och det krävs en ny urladdning och att man tar två poäng i den fortsatta slutspelsjakten.

-Vi tränar imorgon och samlar krafter, och våra VM-spelare får ytterligare ett par dagar att acklimatisera sig. Sedan är det All-in som gäller mot Kalix på fredag, sa Ari Holopainen avslutningsvis.

Text: Svante Johansson

Bandyplay – Highlights

Elitrapport

Radio Väst