Tuffa matcher väntar i Svenska Cupen

pk5310

Emil Viklund ställs mot favorittippade SAIK och VSK i de två inledande matcherna i Svenska Cupen. Foto: Patrik Karlsson

IFK Vänersborg ställs mot tuffast möjliga motstånd i fredagens inledande matcher i Svenska Cupen i Lidköping. Och känslan i det blåvita lägret är bara positiv och man ser fram emot att få matcha mot de allra bästa under helgen.

Sveriges åtta bästa bandylag gör i helgen upp om säsongen första prestigefyllda buckla. Vänersborg får under fredagen möta de två favorittippade lagen Sandviken och Västerås och i den sista gruppspelsmatchen på lördagen ställs man mot Vetlanda.

– Det är en utmaning som heter duga och det blir tuffa matcher, säger IFK:s lagkapten Emil Viklund och fortsätter: – Men det är bra att få möta de bästa direkt och det känns bara kul att möta dem och se vart vi står.

Med åtta nya spelare i truppen är tränare Stefan Karlssons förväntningar att fortsätta bygga på sitt spel under helgen.

– Vi fortsätter bygga på det sättet vi vill spela och ska jobba lite extra på några saker både offensivt och i försvarsspelet, berättar Stefan som har en klar målsättning för helgen.

”Vi ska vinna matcher”

– Vi ska vinna matcher och gå vidare från gruppen till söndagen. Det blir en tuff utmaning, men det finns inget annat för oss.

Tyvärr fick vi besked tidigare i veckan att IFK:s stora ryska stjärna och nyförvärvet Sergej Lomanov dessvärre inte kommer att spela i helgen på grund av känningar i knät.

– Det är synd att inte Lomanov är med i helgen, erkänner Viklund men konstaterar också att även motståndarna saknar en del spelare.

Emil Viklund som gör sin femte säsong i den blåvita tröjan har i år fått det hedersamma uppdraget som lagkapten. Ett uppdrag som känns helt rätt med tanke på Emils inställning på isen och utvecklingen han visat under åren i IFK.

– Det är kul att få ytterligare ansvar. Jag är ju inte den som skriker och höjer rösten, men försöker få igång mina lagkamrater genom att visa med kroppsspråk och vilja och hur jag agerar på planen. Jag är ju en ganska lugn person och hetsar inte upp mig i onödan, och det är väl en bra egenskap att jag kan behålla lugnet, konstaterar Emil.

Varje mål mer värt

De åtta lagen placeras i två grupper enligt seedningskriterier baserade på sluttabell elitserien 15/16, där de två bästa lagen från varje grupp tar sig vidare till semifinalspel. Matcherna i Svenska Cupen spelas 2×30 minuter och det sätter lite extra krav på spelet tycker Emil.

– Varje mål blir mer värd när man bara spelar 2×30 minuter. Det blir extra viktigt att man sätter sina lägen och att man försvarar sig bra från början. Det är viktigt att vi kommer upp i nivå från start.

Tränare Karlsson har som bekant en stor trupp att ta ut ett lag ifrån, och spelarna som följer med till Lidköping i helgen är:

3 Simon Blomqvist

5 Mathias Johansson

6 Richard Kamperin Wallin

8 Felix Pherson

13 Olle Berglund

15 David Borvall (MV)

16 Alexander Mayborn

21 Emil Viklund

22 Alexander Zitouni

32 Pavel Bulatov

35 Markus Johansson (MV)

44 Nikita Ivanov

55 Johan Koch

57 Joakim Hedqvist

70 Robin Lundqvist

79 Robin Öhrlund

87 Mikko Lukkarila

Första matchen mot Sandviken står Mathias Pumpen Johansson över och matchen mot Västerås står Simon Blomqvist över. David Borvall vaktar målet i första matchen och Markus Johansson tar match nummer två.

Se alla matcher på webben

Med knappt 58 kilometer till grannstaden hoppas vi såklart på stort stöd på läktarna i Lisch. Men om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänds alla matcher på http://bandyplay.se och du kan se samtliga matcher i cupen för endast 129 kr!

Svenska Cupen 2016

Grupp A: Vetlanda, Västerås, Sandviken, Vänersborg.
Grupp B: Villa Lidköping, Edsbyn, Bollnäs, Hammarby.

SPELSCHEMA: 

Fredag 30/9 
12.00 Västerås SK – Vetlanda BK (A)
13.45 Sandvikens AIK – IFK Vänersborg (A)
15.30 Hammarby IF – Edsbyns IF (B)

ISVÅRD

18.30 Villa Lidköping BK – Bollnäs GIF (B)
20.15 IFK Vänersborg – Västerås SK (A)
22.00 Vetlanda BK – Sandvikens AIK (A)

Lördag 1/10
10.00 Edsbyns IF– Villa Lidköpings BK (B)
11.45 Bollnäs GIF – Hammarby IF (B)
13.30 IFK Vänersborg – Vetlanda BK (A)

ISVÅRD

15.30 Sandvikens AIK – Västerås SK (A)
17.15 Bollnäs GIF – Edsbyns IF (B)
19.00 Villa Lidköping BK – Hammarby IF (B)

Söndag 2/10 
09.00 Semifinal 1, A:1 – B:2
10.45 Semifinal 2, B:1 – A:2
16.00 Final, Vinnare A:1 – B2 – Vinnare B:1 – A:2

Matchtid: Gruppspel och semifinaler, 2×30 min, spolning halvtid. Final, 2×45 min.

Biljettinformation: 

Du kan köpa biljetter i biljettluckan.

Pris:

100:-/match
100:-/helgpass (alla matcher)
0:- (0-18 år / 0-12 år vid målsamans sällskap)