Tuff bortamatch på fredagskvällen

I kväll väntar bortamöte mot Sandvikens AIK, när IFK Vänersborg fortsätter jaga en placering ovanför kvalstrecket.

På fredagsförmiddagen hoppade laget på bussen som efter ett matstopp i Västerås ska ta dem till kvällens bortamatch. Efter senaste förlusten mot AIK fanns det återigen en stark känsla av stolpe ut, och förhoppningen är att man ska få ut mer från det fina spelet i de kvarvarande matcherna. 

– Vi har pratat om att göra 90 bra minuter. Inte hitta på några nya saker, utan att få till de detaljerna som vi redan pratat om fullt ut. Mot AIK spelar vi bra i stora delar av matchen men får jobba väldigt hårt för att göra egna mål, säger Jesper Larsson, assisterande tränare i IFK. 

Endast tre matcher återstår av grundserien, och förutsättningarna är ungefär samma som sen senaste tiden; två poäng skiljer upp till Hammarby ovanför kvalstrecket, fyra poäng krävs i dagsläget för att nå lagen på slutspelsplats. 

– Det hade såklart varit bättre om vi hade vunnit mot AIK eller Broberg, för varje match som spelas minskar chansen att undvika kval. Men vi kan bara ta en match i taget, så får vi se var vi står efter nästa söndag, säger Jesper Larsson. 

Nästa söndag spelas nämligen den sista omgången, borta mot Sirius. Och just Sirius är ett av de lagen som just nu ligger fyra poäng före Vänersborg, vilket gör att det kan bli en helt avgörande match om tabellpositioner. Uppsala-laget har två tuffa matcher innan dess; Västerås hemma i morgon, sedan Bollnäs bort nästa fredag. IFK Vänersborg möter i sin tur Vetlanda på hemmais om en vecka.  

IFK och Sandviken möttes redan i den första omgången, då i Arena Vänersborg. I den matchen stod de svartvita gästerna som segrare med 2-5 efter en rivstart och 0-2 redan efter åtta minuter. 

– De hade en stor spelaromsättning inför säsongen men har ändå gjort en bra säsong hittills. De har många erfarna och skickliga spelare, men även unga spelare på väg in i laget, säger Jesper Larsson. 

Sandviken kommer senast från en förlust mot Hammarby (9-7). 

Du som inte är på plats kan se matchen på Bandyplay med matchstart klockan 19.00. 

 

Text: Rickard Sköld

Foto: Jorge Moreno