Tredjeplats för P16 i SM

I söndags spelade vårt P16 lag semifinalspel på Tingvalla i Karlstad. Laget lyckades tyvärr inte ta någon av de två första platserna som kvalificerat dom till SM-finalen på Studenternas IP i Uppsala 13/3. Dock en väldigt bra insats totalt sett över samtliga kvalomgångar samt detta slutspel. Här kommer en kort sammanfattning av söndagens matcher.

IFK-Hammarby

Första halvlek lite avvaktande spel. Kändes att matchen gällde mycket. 1-2 underläge i paus. Kommer ut till 2:a och spelar mycket bra. Nerverna har släppt. Vinner med 6-4. Skönt.

IFK-Sirius

Kändes bra inför matchen. Slog dem i kvalspelet med 1-0.Tyvärr inte med alls i första halvlek. Sirius tar ledningen med 4-1. Bättre avslutning av matchen men vi fastnar iSirius försvar som backar hem och spelar på resultatet.Förlust med 2-5.

IFK-Boltic

Avgörande match för att ta sig till final på studenterna i Uppsala. Seger är ett måste.

Får en bra start i matchen och spelar riktigt bra i första. Ledning med 3-2 inför andra halvlek. Boltic kvitterar tidigt men IFK tar på nytt ledningen. Då är finalplatsen nära. Boltic lyckas dock vända på matchen och IFK måste öka trycket för att vinna. Tyvärr blir det några luckor i försvaret som Boltic utnyttjar. Boltic vinner med 5-7.

IFK slutade därmed trea.

Besvikelsen efter matchen var stor men med lite distans kan vi ändå konstatera att vi är 3:a i Sverige och att det var mycket jämna matcher mot Sirius och Boltic.

Stort beröm till samtliga spelare som verkligen gjorde sitt bästa!!!