Tredje raka segern för IFK

Ljusdals BK – IFK Vänersborg 3-4 (0-3) 

pk1268

Petter Andersson är tillbaka och det med besked! 1 mål och 2 assist stod han för i söndagens segermatch mot Ljusdal.

IFK tar sin tredje raka seger när man besegrade Ljusdal på bortaplan med 3-4 (0-3). En match som blev en riktig nagelbitare och som hade två helt olika halvlekar. Den första som IFK kontrollerade fullständigt och en andra där Ljusdal kom in i matchen och där tyvärr domaren tog allt fokus.

Vi kände igen IFK sedan matchen mot Kalix, de kontrollerade matchen helt och hållet de första 45 minuterna. Man spelade tålmodigt mot ett samlat Ljusdal och ägde väldigt mycket boll.

I den 24:e matchminuten fick kamraterna äntligen utdelning när Petter Andersson tog ett skott från distans och satte 1-0. Bara några minuter senare lägger samme Andersson ett riktigt smörpass som friställer Christoffer Fagerström som gör 2-0. Strax innan halvtidsvila dundrar kapten Martin Röing in en hörna och kamraterna leder rättvist med 3-0 i paus.

– Vi spelade så bra som vi kan och ska göra i första halvleken, och vi kunde ha gjort två, tre ytterligare mål, säger Stefan Karlsson efter matchen.

Horribla utvisningar

Men det blir en helt annan matchbild i andra halvlek. Redan efter två minuter gör Ljusdal 1-3 genom Kalle Mårtensson och i 54:e minuten fick Ljusdals Oscar Jonsson alldeles för enkelt åka igenom det blåvita laget och lägga in bollen till 2-3.

– Vi blir passiva där och Ljusdal gör en bättre andra halvlek, säger Karlsson som sedan tycker att de får några horribla utvisningar som påverkar matchen.

Med tre blåvita på utvisningsbänken kan Ljusdal även kvittera till 3-3 i den 80:e minuten genom Christoffer Norgren.

Men på tilläggstid skapar IFK ett frislag strax utanför straffområdet, och på en retur ser Johan Koch till att bli matchvinnare när han sätter 4-3. Ett mål som blir mycket omdiskuterat för att en signal från domaren hörs efter att frislaget gått. Men mål var det dömt av domare Kandell som tyvärr tog fokuset från den här matchen.

Borde dödat matchen i första

– Vi har ett par frilägen och flera chanser och vi skulle ha dödat matchen redan i första halvlek. Men totalt sett vinner vi rättvist, säger Karlsson som är nöjd över att laget behöll sitt fokus.

– Killarna skötte sig bra och höll huvudet kallt. Det är lätt att tappa fokus när domaren håller den nivån och man får så tuffa utvisningar mot sig.

Stefan Karlsson ger samtliga spelare godkänt idag. Många gör en bra match och alla är delaktiga i spelet. Petter Andersson som bara gör sin andra match var helt enastående på sin ytterhalv. Johan Skatz ska också nämnas som återigen gör en riktigt bra match med sitt resoluta försvarsspel.

Härligt för killarna att sätta sig i nattbussen hem till Vänersborg med ytterligare en seger i bagaget. Nu väntar träning tisdag, torsdag, fredag och på lördag är det dags för vänerderby mot Villa i Lidköping.

 

Stort plus och tack till Ljusdals LBK Play som visade matchen kostnadsfritt på Youtube. Bra sändning och bra kommentator!

Mer om matchen: