Tredje raka segern för IFK

pk4829

Sergei Lomanov firar ett av sina fyra mål

IFK Vänersborg tog ikväll tredje raka segern i elitserien när man hemmabesegrade TB Västerås med hela 8-0. En match som var lite trevande i den första halvleken men där IFK spelade ut helt efter paus.

– Vi gjorde en riktigt bra insats idag. Vi spelade som ett lag där kollektivet var väldigt starkt. Framförallt så var vi bra efter pausen när vi ökade trycket i offensiven och åkte ifrån dem,  sa en mycket nöjd IFK-tränare Stefan Karlsson.

Ja den första halvleken kan vi lägga till handlingarna ganska snabbt som lite trevande från IFK:s sida. Trots detta visade man styrka och kunde gå till halvtidsvila med 2-0. Sergei Lomanov gjorde det första målet på hörna, och Emil Viklund det andra när han på hockeyvis styrde in Nikita Ivanov fina framspelning.

– Vi var lite naiva i den första halvleken och gick på några omställningar. Vi värderade inte heller våra lägen riktigt, men Borvall höll nollan och räddade oss. Men vi sa i pausen att vi har minst 20 % till att ge och de procenten plockade vi verkligen fram efter paus.

Ja efter vilan så exploderade IFK fullkomligt, och det var Sergei Lomanov som låg bakom den explosionen.  Först frispelade han Jocke Hedqvist som drämde upp bollen i nättaket. Sedan serverade han Emil Viklund ett liknande friläge som han förvaltade. Och strax därefter bjöd Emil tillbaka när han passade fram Sergei att sätta 5-0.

– Idag är det klass rakt igenom på Sergei. Några av målen och framspelningarna håller världsklass, berömde Stefan Karlsson.

– Jag är nöjd med min insats, den är godkänd, sa Sergei Lomanov försiktigt. Vi har stor potential i laget och får vi bara lite tid så kan det bli riktigt bra. Nu börjar vi också hitta varandra i spelet, och vi har en stark tro på det vi gör.

Sergei Lomanov var dock inte klar än, utan han gjorde ytterligare två mål innan matchen var över. Där emellan hann också Nikita Ivanov med att göra sitt första elitseriemål när han gick igenom hela motståndarförsvaret och sprätte upp bollen i nätet.

– Nikita förtjänar mycket cred idag. Han spelade mer svenskt och värderade sina lägen mycket bättre. Sedan gjorde ju Borvall återigen en bra insats och räddade oss i början av matchen. Men det är ändå tack vare ett stark kollektiv som vi vinner matchen. Men ett starkt kollektiv behöver också ha några toppar, analyserade Stefan Karlsson.

– Jag är nöjd med in insats, det händer inte ofta att man håller nollan, sa en glad David Borvall. Det handlar mycket om självförtroende såklart, men också att man håller sig lugn när man ska, och att man exploderar vid rätt tillfällen.

Tredje raka segern för IFK innebär också serieledning, och närmast väntar Vetlanda borta på fredagkväll.

– Nu får vi tycka att detta är bra idag och vara nöjda, och sedan får vi börja ladda för Vetlanda imorgon, sa Stefan Karlsson som avslutning.

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

Bandyplay

TTELA

Radio Väst

Bandypuls

Matchrapport