Tredje raka hemmasegern när IFK besegrade Sandviken

IFK Vänersborg överraskade nog de flesta i bandy-Sverige när man hemmabesegrade Sandviken med klara 6-2. Tredje raka hemmasegern för IFK, och det efter ett bra och varierat spel, och där man skapade massor av chanser. En som inte

IFK Vänersborg överraskade nog de flesta i bandy-Sverige när man hemmabesegrade Sandviken med klara 6-2. Tredje raka hemmasegern för IFK, och det efter ett bra och varierat spel, och där man skapade massor av chanser. En som inte var lika överraskad över segern var hemma-tränaren Ari Holopianen.

-Vi gör det riktigt bra. Det var en motståndare som bjöd upp till dans och då ville vi vara med. Vi har detta spelet i oss och vi gör egentligen allt rätt idag, sa en påtagligt nöjd Holopainen.

IFK kom till matchen med två raka hemmasegrar mot Falu BS och Motala, men spelet i de matcherna har varit av lite sviktade karaktär. Nu mot Sandviken var det ett helt annat IFK, man åkte skridskor och hade fart, man klev på i närkamperna och man offrade sig och täckte skott.

-När man möter SAIK så är man bara där och det var vi verkligen idag, menade tränar-Ari. Vi följer vår matchplan och fast vi kom i underläge så var känslan ändå bra.

Ja IFK inledde piggt men det var ändå Sandviken som gjorde målen och innan en kvart var spelad stod det 2-0 till gästerna. Två ganska likvärdiga mål, man rundade på kanten och spelade in framför mål. Det första gjordes av David Brodén och det andra av Christofer Edlund.

Bredsida i bortre

Vi på läktaren trodde nog att SAIK skulle ta över matchen efter denna inledning, men det blev tvärtom. IFK fortsatte sitt ganska offensiva spel och man fick utdelning ganska så omgående. Det var comebackande Robin Lundqvist som kom igenom och avslutade snyggt.

-Det hör inte till vanligheterna att jag gör mål. Deras försvar öppnade sig och jag avslutade med en bredsida i bortre som man säger, sa en glad och nöjd Robin Lundqvist.

-Jätteroligt att vinna över Sandviken. Vi gör en topprestation och stressar aldrig upp oss, och vi har en skön känsla hela matchen, menade Robin.

IFK fortsatte att spela lugnt och klokt och det såg aldrig stressat ut. Jocke Hedqvist satte 2-2 på hörna och Mikko Lukkarila vispade in 3-2 när han snappade upp en boll och slog in den med ryggen mot mål.

Konstmål av Koch

IFK gjorde också 4-2 innan paus och det var ett riktigt konstmål av Johan Koch i halvlekens sista sekunder. Johan dribblade sig förbi merparten av SAIK-spelarna innan han rullade in bollen. Kanske rent av årets mål!

Många trodde nog på en rejäl anstormning från gästerna efter paus, men redan efter fyra minuter slog Jocke Hedqvist in Emil Viklunds retur till 5-2. Efter detta tog Sandviken över en del av kommandot men särskilt farligt blev det aldrig. Ett antal hörnor skapade man och en ribbträff men det kändes aldrig som att de var nära att ändra på IFK:s segerplaner. I sista sekunden avslutade Emil Viklund med 6-2.

-Vi gjorde vår grej idag. Vi bara fortsatte att köra och jag tycker vi är bättre än dom över alla 90 minuterna, menade Ari Holopainen, som ville ge en eloge till alla killarna.

-Alla gör sitt och det bästa är att man också vill göra sina lagkompisar bra, det gillar jag, sa Ari.  

Alla bra i IFK, men Kimmo Kyllönen i målet gjorde ett par riktigt svettiga räddningar och även liberon Simon Blomqvist gjorde några avgörande brytningar. Robin Öhrlund alltid bra och även om det inte blev några mål så spelade han fram till fyra av hemmamålen och det är lika viktigt det.

Närmast väntar IK Tellus på Zinkensdamm på fredag kväll, och då hoppas vi på fjärde raka.

-Vi ska njuta lite ikväll, och sedan nollställa oss imorgon. Men det kommer att bli en helt annan match på fredag, avslutade Ari Holopainen.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson