Hammarby - IFK Vänersborg

Tre mål på fyra minuter tog kraften ur IFK när Hammarby vann med 5-2

Förlust borta mot Hammarby.

Väderförhållandena var inte de optimala på Zinkensdamm och spelet påverkades i viss del av det. IFK inledde på ett skapligt sätt och hade första läget i matchen samt en hörna. Det var en trevande öppning från båda laget, känslan att en hel del stod på spel var tydlig.

Hammarby tog ledningen på en hörna efter sjutton minuters spel när Robin Sundin fick en bra träff.

Ted Bergström ökade till 2-0 drygt en minut senare. Ytterligare två minuter senare var det dags igen när 3-0 Jonas Söder sköt ett fint skott på från halvdistans.

Det var ett par olyckliga minuter för IFK och resultatet spelglade inte hur matchen såg ut. Ari Holopainen tog direkt time-out efter 3-0 målet. Hammarby var effektiva när de fick chansen Det var inte IFK.

En kanonträff på en högerhörna av Ted Bergström gav Bajen ledningen med 4-0 efter trettiotre minuter och uppförsbacken blev större för IFK. Det var också resultatet efter första halvlek.

De tre målen inom fyra minuter påverkade IFK spelarna som blev försiktiga och osäkra i sitt agerande. Anfallsspelet fastnade lätt i motståndarnas försvar. Det blev en hel del soloattacker som inte ledde till någonting.

I den andra halvleken fortsatte Hammarbys hörneffektivitet när Robin Sundin gjorde sitt andra hörnmål till 5-0.

IFK snyggade till siffrorna med genom mål av Jocke Hedqvist och Felix Callander.

Det tre snabba Hammarbymålen och utdelningen på hörnorna blev avgjorde det hela. IFK var klar med i matchen in inledningen.

– Det blev en tuff start med de tre målen, säger Ari Holopainen. Vi gör en bra andra halvlek som betyder att vi kan se framåt, vi krigar hela matchen och det spelar roll för framtiden. Vi vet att vi kan om vi ligger i hårt hela tiden.

Vänersborg ligger nu på tionde plats och möter Motala som visar storform hemma i Arenan på torsdag.

Text: Bengt Israelsson
Bild: Romus Ramström