Träningshelg även för P18

Lukas Albinsson och Harald Sverdrup nya på bandygymnasiet och i P18 laget.  Foto: Tobias Larsson

IFK P18 har haft  träningsläger under den gångna helgen. Man varvade ispass, fyspass samt teori under ett par intensiva och tuffa träningsdagar. 

-Det har varit ett jättebra läger för vårat 18-årslag. Vi har tränat hårt. Fyspassen har vi legat på maxkapacitet, men killarna är väldigt träningsvilliga och kör stenhårt och visar karaktär, så det ser verkligen bra ut inför den nya säsongen, säger Tobias Larsson. 

Tobias är ny huvudtränare för P18 laget och kommer närmast från Vargöns BK som  han tränade i vintras. Innan dess var Tobias verksam i Grängesbergs Bandyklubb; först som spelare sedan som tränare.

Till sin hjälp har han Ronny Wahlberg som är en mycket erfaren tränare/ledare i IFK Vänersborg. Ronny kommer närmast från 16-årslaget som han haft hand om under ett flertal år och som känner de flesta killarna i laget väl sedan tidigare.

 Killarna i IFK:s P18 var själva mycket nöjda med helgen och försäsongsträningen som laget genomfört.

 -Det är en stor skillnad mot vad jag är  van vid sedan tidigare. Fysträningen har vi mest fått sköta helt på egen hand i mina tidigare föreningar. Sedan är tempot på träningarna betydligt bättre. En helt annan proffsighet, säger norske Harald Sverdrup som kom till IFK och bandygymnasiet från Stabaek. Även Lukas Albinsson som är ny från Surte lovordar IFK och dess träningar och ser fram mot säsongen. -Allting är mycket bättre här än vad jag tidigare varit med om. Bra stämning bland oss i laget, och jättebra träningar, säger Lukas.

Vi blickar nu framåt mot en spännande säsong för IFK:s P18 lag  där spelarna kommer vara väl förberedda efter en stark försäsongsträning.

 Text: Niklas Thonander