Tränartrio har sagt upp sig


Jocke, Jonas o  Marcus                                    Foto: Patrik Karlsson

Under torsdagskvällen blev det klart att A-lagets tränartrio med omedelbar verkan lämnar sina uppdrag.

Marcus Bergwall aktualiserade redan efter matchen mot Ljusdal att han inte var nöjd med lagets utveckling och med situationen och han ifrågasatte möjligheterna att i tränarrollen verksamt kunna bidra till en avgörande förändring och positiv utveckling.

Under torsdagseftermiddagen hade detta hos Marcus mognat fram till ett avgångsbeslut vilket han meddelade föreningen.

Jonas Berner, som delat huvudansvaret med Marcus, och biträdande Joachim Berglund övervägde då om de, med tanke på att de gått in i tränaruppdraget som en trio, också borde lämna sina tränaruppdrag. Under kvällen lämnade de beskedet att de också med omedelbar verkan avsade sig sina uppdrag.

IFK spelar under fredagskvällen match mot Broberg på Hällåsen i Söderhamn. Laget kommer då att ledas av lagledaren Carl Malm, som inte berörs av förändringarna på tränarsidan. Carl ansvarar även för laguttagningen inför den matchen.

– Det är mängder av rutin och bandykunskap som i och med torsdagsbesluten går förlorad för föreningen. Marcus Bergwall är en av Sveriges allra mest meriterade bandypersonligheter och hans medverkan på tränarsidan i IFK har varit mycket betydelsefull. Jonas Berner och Joachim Berglund är ju två stora profiler som i olika roller varit verksamma i föreningen. Förhoppningsvis får vi se mera av dem hos oss i framtiden, säger IFK:s ordförande Stig Bertilsson i en kommentar.

– Självklart hade vi hoppats och trott att de här tränarkarriärerna i IFK skulle sluta på annat sätt, men vi kan endast säga ett stort och hjärtligt tack för deras gedigna insatser och vi önskar all lycka i fortsatt verksamhet.