Tobias Johansson blir huvudtränare för P16

Tobias Johansson kliver in och blir tränare för vår P16 trupp.  Foto:Privat

Tobias Johansson, 24 år blir tränaren som får uppdraget att utveckla P16 truppen vidare kommande säsong. Han är urvänersborgare och sugen på en ledarkarriär nu när hans egen spelarkarriär är över.- En elak knäskada har satt stopp för kontinuerligt spel under de senaste 6 åren, Jag har gjort försök i Blåsut under några år men det går inte. Därför känns en tränarkarriär mer motiverande, säger Tobias. Den gångna säsongen var Tobias med som assisterande tränare till Mikael Svantesson i Blåsut och ledaruppdraget gav mersmak.

Du fick frågan av IFK, varför valde du att tacka ja? – Först fick jag en fråga om ett annat uppdrag som jag tackade nej till. Efter en tid hörde IFK av sig igen om detta uppdraget och då kände jag att jag ville lyssna. Träffade Jocke Hedqvist/Roland Olin och redan där hade jag nog bestämt mig innerst inne.

Vilken ledare är du och vad kommer du att tillföra? – Ser mig själv som en rättvis ledare, vill se hela gruppen. Viktigt att få ihop gruppen till en fungerande enhet. Känner att jag har kunskap och erfarenhet från min tid som spelare i Blåsut/IFK som jag vill förmedla.

Ser du en framtid som bandytränare? – Jag vill utbilda och utveckla mig själv och se hur långt det bära. Just nu är jag ruskigt sugen på att dra igång, avslutar Tobias.

Kort fakta om Tobias Johansson

24 år bor med sambo i Nordstan.

Jobbar på ett produktlager

Startade sin bandykarriär i Blåsut BK som 6 åring. Spelade där till han var 15 år. Då gick han över till IFK. Erkänt skicklig defensiv mittfältare och försvarsspelare. När skadan satte stopp runt 18-årsåldern valde Tobias att satsa som ledare i fotbollsklubben VFK. Var där tränare under 3 år för P15/16 årslag. Är storebror i brödraskaran Johansson där Kimmen ju nu är tillbaka i vårt A-lag. Där Daniel Johansson nu lagt fotbollsskorna på hyllan och satsar full ut på bandyn i vårt J20 lag och där Markus Johansson tar stora kliv i sin utveckling på fotbollsplanen i VFK:s div.2 lag.

Vi önskar Tobias välkommen tillbaka i IFK, nu som tränare och stort Lycka Till!