Tellus egg hatching squad!

Bandylag hjälper dig att komma vidare i Pokémon Go

Under sommaren har Pokémon Go tagit världen med storm. Det osannolikt populära spelet har redan hunnit bli nedladdat mer än 100 miljoner gånger.

I spelet, som går ut på att fånga de 150 olika monstren, är en viktig nyckel att röra på sig. Det finns nämligen ägg i spelet som kläcks när användaren har gått eller sprungit 2, 5 eller 10 kilometer, beroende på hur sällsynt pokémonen i ägget är.

IK Tellus, en otippad nykomling i bandyns högsta serie Elitserien, erbjuder nu en service för att hjälpa pokémonspelare att kläcka sina ägg, kallad ”Tellus Egg Hatching Squad”. Detta innebär att pokémonspelare på onsdag, 24 augusti kommer att kunna gå till Zinkensdamms IP på Södermalm i Stockholm, Tellus hemmaplan, och låta bandyspelarna springa med äggen tills de kläcks. På så sätt får pokémonspelarna hjälp på traven, och samtidigt lyckas klubben väcka intresse för sporten i allmänhet, och Tellus i synnerhet.

– Eftersom bandy, precis som fotboll, spelas över 90 minuter är konditionsträning en stor del av vår försäsongsträning. Så vi tänkte att vi kunde göra något kul av det, Dessutom tror vi att detta kan vara en inkörsport för unga att börja intressera sig för sporten bandy förklarar Tellus tränare, Peter Rönnqvist.

Eventet äger rum på Zinkendamms IP, Stockholm, onsdag 24 augusti kl 17-19. Mer info på Facebook-eventet: www.facebook.com/tellusbandy/

Se hela schemat och läs mer om Tellus på laget.se/tellusbandy

IK Tellus har sin första träningsmatch som elitserielag på lördag, borta mot Västerås SK:

För mer information:

Johan Lantz

Ordförande, IK Tellus

070-777 87 86

johan.lantz@svekon.se