Tågresan

Skrev i förra inlägget att tågresan var en helt annan historia, vi fortsätter med den nu.

Alla som har åkt tåg med packning vet hur dåligt med plats det kan vara när man ska få plats med sina väskor. Tänk då hur det är att knô in 17 stora väskor proppade med bandyutrustning i en tågvagn. Snacka om att det blev trångt!

Väl på tåget med alla väskor och alla i sina kupéer så startade den 17 timmar långa resan hem till Vänersborg från Luleå.

I min kupé där jag skulle bo ingick, ja det vet jag inte. Vi hade fått biljetter med bestämda plaster men det blev lite sådär med det. Men jag, jag tog min plats iallafall.

Jag hade smart nog packad med stereon i min stora väska där jag hade lite extra material med och diverse saker som ska med på bortamatch, den åkte snabbt fram och in i en av kupéerna och högsta volym direkt.

Folk gick som dom ville mellan kupéerna och stämningen var som väntat på topp efter att alla fyra poängen var fint nedpackade i väskorna efter Norrlandsturnén.

Vid ca 01:30 så kom konduktören och sa till att musiken skulle stängas av, skaplig partydödare..

När man väl hade kommit tillrätta i sängen och låg någorlunda bekvämt fult påklädd och med skor på så gick det ändå inte att sova, någon hade roat sig med att skicka upp värmen i topp och det var som en mindre bastu inne hos oss. Så när man somnat om igen så gick det några timmar igen med varierande sömn till man hörde någon ropa att nu var vi minsann i Sundsvall, tror det var våran morgonpigga tränare som hade noterat det och skulle glatt meddela Sundin och Koch det, att vi var i deras hemstad men nu visste hela vagnen om det.

Lagom till klockan rullade in mot 9 så anlände vi till Stockholm Central och här var det byte vidare mot Herrljunga. En timma dödades med frukost och sen bar det av igen.  Väl på det tåget så var det bara att luta sig tillbaka och sova ikapp det man missade under natten. Och det var grymt skönt!

Framme i Herrljunga var vi runt 13-tiden och en mindre väntan på tåget mot Vänersborg!

Vid 14-tiden så rullade vi äntligen in på Vänersborg igen efter att ha åkt tåg sen ca 20:00 kvällen innan. Tur man inte gör den turen allt för ofta, sådär kul faktiskt 😉

 

#plommon