Sverige till final efter storseger

-

Semifinalen mellan Sverige och Kazakhstan blev nästan en kopia av gruppspelsmatchen tidigare i veckan. Denna gång stannade siffrorna vid 20-1, och Sverige är därmed klara för final mot Ryssland imorgon. 

-Vi körde på i första halvlek som vi hade bestämt, och idag handlade det väl mest om att förbereda oss för nästa match, sa Sveriges förbundskapten Svenne Olsson efter storsegern.

11-1 i den första halvleken då Sverige snurrade på bra följdes av en lite mer avslappnad andra halva då matchen mestadels spelades av.

Det mest intressanta i den första halvleken var när Sverige fick straff, och i stället för ordinarie straffskytten Erik Pettersson, så skrinnade Felix Pherson fram till straffpunkten. Felix var hur säker som helst när han dundrade in sitt första VM-mål.

-Jag tror EP (Erik Pettersson) fick gummi-arm och tvekade så det var bara för mig att åka fram och sätta den i krysset, sa Felix med ett stort leende.

Felix som gör sitt första VM gjorde sen ytterligare ett mål efter paus.

-Det blev väl lite av en transportsträcka idag. Som tur är har vi haft ett par bra träningar för imorgon blir det garanterat högre puls, menade Felix.

Sverige gjorde många fina mål men frågan var om inte Kazakhstans mål ändå var det snyggaste. Artem Vshivkov satte fart på vänsterkanten och när han närmade sig målet drog han till med matchens hårdaste skott rätt upp i Patrik Hedbergs vänstra kryss. En riktig projektil.

Nu blir det den final som alla har räknat med då Sverige och Ryssland möts imorgon. Förväntningar är såklart stora både bland spelare, ledare och publik.

-Det ska bli väldigt roligt och spännande, när världens två bästa lag möts, sa Svenne Olsson. Och på frågan vad han tycker om det ryska laget så här långt sa han:

-Ryssland är också ett bra lag som även de har blivit bättre och bättre under veckan, sa Svenne lite finurligt.

Målskyttar Sverige: Erik Pettersson 5, Christoffer Edlund 4, Christoffer Fagerström 4, Felix Pherson 2, Per Hellmyrs, Johan Löfstedt, David Pizzoni Elfving, Adam Gilljam och Simon Jansson 1 vardera.

Målskytt Kazakhstan:Artem Vshivkov

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson