Sverige-Finland

Sverige besegrade Finland med 6-0 i Ale Arena

-

Sverige har inlett årets hemma VM i bandy på allra bästa sätt. På måndagskvällen tog  laget sin andra seger då Finland besegrades i Ale Arena med 6-0 (1-0) efter en härlig inramning med fullsatta läktare, bra stämning och fantastiskt fin is. Första halvlek präglades av mer kamp än skönspel och där de riktigt farliga målchanserna uteblev. Finland inledde bra och var det något bättre laget första 15 minuterna, innan Sverige tog över.

Halvlekens enda mål kom i mitten av den första halvleken då  Johan Esplund, till vardags stjärna i serieledande Villa Lidköping kunde utnyttja ett stort Finländskt slarv och passa fram klubbkamraten Joakim Andersson som behärskat sköt in det svenska ledningsmålet. Då hade vi spelat 24 minuter av matchen. Sverige det bättre laget efter det, men sammantaget en ganska jämn halvlek som präglades mer av kamp än skönspel och där de riktigt farliga målchanserna uteblev.

I den andra halvleken höjde Sverige tempot och Johan Esplund kunde göra 2-0 efter hörna efter fem minuters spel och efter det var det aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna. Sverige tog över kommandot fullständigt och skapade många klara målchanser och bjöd på ett flertal mönsteranfall mot ett Finland som tvingades ta utvisningar och som fick allt svårare att hänga med. I den 54 minuten ökade Erik Pettersson på till 3-0 på straffslag och tio minuter senare även 4-0 också det på straffslag, mot ett allt mer uppgivet Finland. 5-0 målet gjordes av Johan Löfstedt på hörna innan Joakim Andersson avslutade med 6-0 med en dryg kvart kvart av matchen, fint framspelad av kapten Daniel Berlin.

– Första halvlek är jämn. Finland gör det bra, och gör det svårt för oss. I den andra skruvar vi en del på vårat spel och höjer tempot och gör en betydligt bättre halvlek, säger en nöjd förbundskapten Svenne Olsson.

Matchen i Ale Arena var ett samarbete av grannklubbarna  IFK Kungälv och Ale Surte och de båda föreningarna fick idel beröm på presskonferensen av de båda förbundskaptenerna Svenne Olsson och Antti Parviainen för ett mycket fint genomfört arrangemang inför finfina 1653 åskådare.

För Sveriges del väntar nu Kazakstan på onsdag i Arena Vänersborg.

Text: Niklas Thonander

Bild: Patrik Karlsson
https://ifkvanersborg.se/bildgallerier/190128-sverige-finland-6-01-0-alesurte/