Svenska Mästaren Edsbyn till Arenan

-

Ny match imorgon för IFK Vänersborg när Edsbyn kommer till Arenan. Med andra ord en ny tuff match för de blåvita killarna, när den regerande svenska mästaren kommer.

-Det ska bli jättekul att möta Edsbyn, säger IFK-tränaren Jesper Bryngelsson. Edsbyn ett spelande lag så jag tror det kommer att bli en bra och underhållande  match.

IFK kommer från två raka bortaförluster den gångna helgen. Både Villa och Motala var för starka i sina hemmamatcher. Så nu borde det väl vara dags att plocka poäng igen?

-Självklart är det dags för oss att vinna igen, och vi är ett helt annat lag på hemmaplan, där vi är starka, menar Bryngelsson.

-Även om vi förlorade två i helgen så har vi mycket bra grejer att plocka med oss från de matcherna. Jag tycker vi hade lite oflyt när vi mötte Motala, men så är det ibland, säger Jesper vidare.

De bra grejerna kan nog vara bra att ha med sig när man nu ställs mot Edsbyn. Den lilla bandybyn i Hälsingland som vunnit fyra av de sex senaste SM-finalerna, och som besegrade Villa med 5-4 i en tät final i våras.

Hittills i år har det gått hyfsat för Edsbyn. Fyra segrar, en oavgjord och två förluster. Förlusterna är de två senaste matcherna och det är derby-förluster mot Broberg och Bollnäs. Så man har alltså samma utgångsläge som hemmalaget, att man kommer från två raka förluster.

Det finns många bra spelare i Edsbyn att hålla ett extra öga på. Framförallt kanonskyttarna Christian Mickelsson och Oscar Wikblad, och dessa är ofta framspelade av bandyvirtuosen Per Hellmyrs. Däremot kommer Vänersborgspubliken troligtvis inte att få se liberon Joakim Svensk, som har varit skadad ett tag.

-Det kommer att bli en spännande match. Vi har gjort det bra hittills i serien och vill nu börja plocka poäng igen. Det känns bra inför morgondagen och killarna är friska och vid gott mod, avslutar Jesper Bryngelsson.

Klockan 19:00 börjar matchen imorgon tisdag.

Tillsammans är vi Vänersborg!

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson