Svenne Olsson: ”Det kommer att bli rock’n roll direkt!”

-

Imorgon lördag startar Bandy-VM och det blir en riktig rivstart då de två bandygiganterna Sverige och Ryssland möts i premiärmatchen.

-Det kommer att bli rock’n roll direkt, säger Sveriges förbundskapten Svenne Olsson på en presskonferens på fredag eftermiddag.

-En väldigt inspirerade uppgift såklart. Det är världsspelare på alla positioner, så det kommer att bli en otroligt häftig batalj, fortsätter Svenne.

Och förhoppningsvis kommer det att bli en returmatch redan nästa lördag då VM-finalen avgörs.

-Det får vi se. Det finns flera bra länder och vi har respekt för alla lag, men självklart är vårt mål att spela VM-final om en vecka, säger Svenne Olsson.

Det svenska laget kom till Vänersborg på fredagen efter att ha laddat några dagar i Lidköping.

-Vi har haft två bra dagar i Lidköping. Vi har tränat och pratat och förhoppningen är att vi är klara och att vi kommer att bli bättre och bättre under turneringen.

Med på presskonferens var också Johan Löfstedt och Daniel Berlin. Daniel som är ny lagkapten i det svenska laget efter Andreas Westh.

-Ett oerhört ärofyllt uppdrag att få leda detta gäng, säger Daniel. Mitt sätt att leda kanske inte är att prata så mycket utan jag försöker gå i bräschen, och leda både på träningar och på matcher, och alltid köra på.

-Daniel är ett äkta kaptensämne. Han är bra offensivt och bra defensivt och han kan gå genom berg för att vi ska vinna, berömmer Svenne Olsson sin nya kapten.

Daniel och Johan var båda med när VM gick i Vänersborg förra gången, och de har bara goda minnen, förutom att det inte blev något guld den gången. 

-Det var ett fantastisk VM, med mycket folk på läktarna och stort stöd till oss, och vi hoppas såklart att det blir likadant denna gången, säger Löfstedt.

-Jag instämmer, säger Daniel. Men denna gången vill vi ha ett bättre avslut på VM.

Det snackas nästan bara om Sverige och Ryssland när det handlar om vem som ska vinna guldet. Men Daniel Berlin och Johan Löfstedt menar att man absolut inte får räkna bort Finland.

-Det är nog det bästa finska laget på länge, med flera spelare som är ledande i svenska elitserielag, så de kommer att bli svåra att slå, menar Löfstedt.

-De har spelat tillsammans länge och har blivit mycket bättre. Man ska komma ihåg att det är otroligt små marginaler, så om man vill vinna måste man verkligen vara på topp, fyller Daniel Berlin i.

Men först gäller alltså Ryssland i morgondagens premiärmatch.

-VM är något man ser fram emot, och vi har ett väldigt tajt och bra gäng som hållit ihop några år nu. Det ska bli skitkul att det börjar, säger Johan Löfstedt som avslutning.

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno