Summering av SM-finalresan

Delar av IFK.s delegation som fanns på plats i Stockholm under helgen.

När SM-finalerna spelades på Tele 2 Arena i helgen var IFK Vänersborg traditionsenligt på plats. Det arrangerades en bussresa från arenan, med ungdomsledare, anställda, styrelse- samt ungdomssektionsrepresentanter, samt många ideella krafter som visar stort engagemang i föreningens verksamhet.

 -Vi har som tradition att tillsammans åka upp och se finalerna i Stockholm. Det är dels en naturlig avslutning på den gångna säsongen och ett jättebra tillfälle att ytterligare lära känna varandra, och även ett bra tillfälle att så smått börja planera inför nästa år, säger Sport/ungdoms ordförande Peter Grönros. -Vi har nu utvecklat denna resa ytterligare med att delar av styrelsen var på plats. Föreningens ordförande Jan Olof ”Jolo” Olsson höll en genomgång på lördagsförmiddagen där våra ungdomsledare fick tillfälle att höra vad som händer i föreningen och hur den sportsliga satsningen går vidare bland annat, vilket uppskattades. 

 

Under cirka fem timmar på lördagen fick de olika elitserieföreningarna ett tält i anslutning till finalarenan där det gavs bra möjlighet att beskriva föreningens verksamhet, sälja souvenirer och träffa bandyentusiaster från övriga landet. Hela idén går under samlingsnamnet ”Hemmaplan”. IFK valde i år att sätta fokus på Fridacupen och vår Sommarbandyskola. Två sportsliga arrangemang som verkligen sätter föreningen på bandykartan.

-Det är andra året som vi stått här och det har fallit väl ut. Ett bra sätt för oss att bland annat beskriva vår ungdomsverksamhet. Sedan visar vi upp att vi är en seriös förening. En kvalitetsstämpel för föreningen.

 Hur skulle du vilja beskriva den gångna säsongen för IFK Vänersborgs ungdomsverksamhet? -Flicksidan har varit ett stort utropstecken, där verksamheten verkligen har vuxit och med Fridacupen som vi arrangerade för första gången och som blev mycket lyckad. Det var en ide´ som vi fick under finalresan förra året och nu till nästa säsong så utvidgas den med spel även under söndagen. Vi har väldigt många duktiga och engagerade ledare, som lägger ner ett stort jobb och glädjande nog så kör de flesta vidare även nästa år.  – Prioriterade områden att utveckla inför kommande säsong för spelare och ledare är fysträning, spelarutbilningsplan för att underlätta steget från sjumanna- till elvamannaspel, vilket är en viktig bit. Sedan tittar vi också på att utveckla skolprojektet ytterligare, bland annat och jag skulle beskriva det hela som ett bra år för vår ungdomsverksamhet. Sedan finns det alltid saker som vi kan göra bättre, avslutar Peter Grönros.

Kareby IS vann damfinalen med vänersborgstjejerna Rut-Lina Berner och Hanna Wetterling i laget. De besegrade Västerås SK med Emma Hansson, också från Vänersborg med 3-1. Herrfinalen vanns av Edsbyn som besegrade Bolllnäs i finalen med 3-1  inför 16 836 åskådare.  Grattis till Kareby och Edsbyn

Ett Edsbyn som faktiskt förlorade båda sina grundseriematcher mot IFK Vänersborg under säsongen.

Text: Niklas Thonander