Summering av Frida flickbandycup


IFK Vänersborg F12 vid prisutdelning.2:a pris. 

Främre raden från vänster: Filippa Bogfors , Wilma Holmberg Larsson (C),  Klara Ahlstedt , Bakre raden från vänster:  Tora Skagerlund ,  Daria Radonjic,  Agnes Johansson, Johanna Larsson,  Längst bak, Hanna Wetterling, tränare. 

I helgen arrangerades andra upplagan av Frida flickbandycup i Vänersborg. Med 30 lag till start  är det nordens största flickturnering  och det bjöds på stor bandyunderhållning och ungdomsidrott när den är som allra bäst under under hela lördagen samt söndagens finalspel. För IFK Vänersborg blev helgens turnering en succe´ såväl som arrangemang som sportsligt. Både IFK:s F10- och F12 tog sig till söndagens final.

F10 förlorade där en rafflande och mycket jämn match mot norska Staebek som fick avgöras på straffslag. 12-årslaget föll med uddamålet mot ett mycket bra Villa/Lidköping, men kämpade heroiskt och höll jämna steg. Surte/Kareby vann F13-finalen mot norska Hövik med 3-1.  Sedan delade Rut-Lina Berner och stora delar av Villa/Lidköpings duktiga damelitserielag ut priser till de olika lagen tillsammans med damlandslagets förbundskapten Magnus Nordin.

-Vi är jättenöjda med helgens cuparrangemang. Det har fungerat mycket bra allting och de deltagande lagen var  mycket nöjda med arrangemanget. Arena Vänersborg är ju perfekt för ett sådan här evenemang med allt koncentrerat på ett ställe. Sedan har alla våra funktionärer lagt ner ett jättejobb som gör att allting flyter på bra, säger cupgeneralen Mats Ahlstedt. -Sedan är vi såklart jätteglada för att våra flicklag spelade så bra och gick till final och supporterklubben Älgarna förtjänar ett stort, stort tack för sitt härliga engagemang som hejade fram våra flickor. Tjejerna tyckte att det var otroligt häftigt med det fina stödet, fortsätter Mats.

IFK Vänersborgs duktiga 10-årslag tog sig till söndagens finalspel genom att besegra Hammarby, Villa/LAIK och Surte/Kareby, samt spela oavgjort 2-2 mot Stabaek. Det gjorde att hemmalaget vann sin grupp med ett måls marginal. Sedan besegrade IFK Västerstrand med 4-0 i söndagens tidiga match, vilket tog laget till  final mot Stabaek som de sedan förlorade i en mycket jämn match som alltså fick avgöras på straffslag efter 0-0 vid full tid.

 IFK:s F12-lag vann grupp B efter idel segrar över Solberg, Villa/LAIK, Västerås SK samt Surte/Kareby. Laget övertygade stort och släppte inte in ett enda mål i gruppspelet utan hade den imponerande målkvoten 46-0. Mot Tranås vann laget en jämn tillställning i söndagens första match med 4-2, vilket gav en plats i finalen mot Villa/Lidköping som förlorades med 2-1.Som helhet imponerande cup av våra flicklag!

Utöver många härliga bandymatcher och stor idrottslig underhållning var det mycket andra aktiviteter i helgen. Bissen Brainwalk promenaden arrangerades, samt att IFQ var på plats under hela helgen med bandysnurran. Ett populärt inslag. På lördagen var SVT med Lilla Sportspegeln  på plats och filmade, bland mycket annat. Dessutom så var ett 50 tal av cupens deltagare och såg IFK:s A-lag besegra Motala på fredagskvällen.

-Vi är mycket nöjda med helgen och de deltagande lagen verkar jättenöjda så vi överväger naturligtvis att köra vidare med Frida flickbandycup även 2018, säger en mycket nöjd cupgeneral Mats Ahlstedt.

 Fler bilder från helgen kommer i början på veckan.

text: Niklas Thonander