Summering av cuphelgen i Västerås för IFK/BBK U16

Tränaren Tobias Johansson sammanfattar cuphelgen            Foto: Privat

 

IFK Vänersborg/Blåsuts BK stod för en fin insats i helgens cupspel i Västerås. Laget slutade på  tredje plats sedan man besegrat Borlänge i bronsfighten med 3-2. Samma resultat som i tredje gruppspelsmatchen lagen emellan. Huvudtränaren Tobias Johansson känner sig mycket nöjd med helgen. -Det har gått jättebra. Vi känner att vi fått många svar och att det funkat bra utefter den fas vi befinner oss i. Killarna har verkat jättebra tillsammans och vi har medvetet arbetat en hel del med gruppdynamiken och vi känner att det gett resultat. Det kan annars vara en svår utmaning med att slå ihop två lag så här, säger Tobias. 

I första matchen förlorade IFK/Blåsut mot  Tillberga med 8-1 som var mycket bra och sedan gick till final. I andra gruppmatchen blev det oavgjort 2-2 mot ett starkt Edsbyn med fem landslagsspelare i truppen, som sedermera vann TIC efter att på övertid slagit hemmalaget Tillberga. I sista gruppmatchen besegrades Borlänge med 3-2. En bra genomförd turnering av det sammanslagna vänersborgslaget. -Tillberg var jättebra i första matchen. Vi hade stora problem med 3-4 spelare i deras lag, där de framför allt har en som regelbundet spelar  med deras elitserielag. Mot Edsbyn gjorde vi vår klart bästa match i turneringen.  Vi scoutade dem bra inför och gjorde en riktigt fin insats. 

 IFK/Blåsut visste redan inför den avslutande gruppmatchen mot Borlänge att man skulle spela en bronsmatch, och tog det lite medvetet lugnt i andra halvlek, men vann med 3-2. -Sedan gjorde vi vår  sämsta match i turneringen mot Borlänge i den avslutade bronsmatchen. Killarna var lite trötta efter en intensiv spelhelg tillsammans, men det är mycket starkt att vinna trots det, säger en nöjd IFK-tränare.-Sammanfattningsvis har det varit en bra och viktig helg för oss. Vi ledare är mycket nöjda och har fått många svar inför vårat fortsatta arbete inför seriestart. Killarna har verkligen trivts tillsammans och gjort en fin turnering. Nu väntar en vanlig träningsvecka för vårat 16-årslag, innan de på fredag nästa vecka stöter på tufft motstånd i form av Karebys damlag. Efter det väntar ytterligare ett par träningsmatcher innan serien tar sin början för vår spännande sammanslagning IFK/Blåsut.

Text: Niklas Thonander