Straffdrama när IFK föll i den tredje kvarten

Juho Luikkonen en av IFK:s målskyttar, här i kamp med en Sandviken spelare


Den tredje kvartsfinalen mellan Sandviken och IFK blev oerhört jämn och utvecklades till en riktig rysare. 3–3 vid fulltid och sedan en mållös förlängning, så lagen måste till slut skiljas åt genom straffläggning och där var Sandviken lite effektivare och stod till slut som segrare med 7–5.

Resultatet innebär 3–0 i matcher för Sandviken och därmed så är IFK Vänersborg utslagna ur årets slutspel.   

Hemsidan återkommer med kommentarer och ett längre reportage imorgon, men här följer en kort resumé av matchen.

Sandviken tog snabbt ledningen med 2–0, men IFK var ikapp till 2–2 innan paus genom mål av Emil Viklund och ett hörnmål av Robin Öhrlund.

Efter vilan tog SAIK återigen en tidig ledning genom Daniel Mossberg, men Juho Liukkonen kvitterade ganska omgående, i den 56:e minuten, på hörna.

Efter detta följde 55 mållösa minuter mellan två lag som absolut inte ville förlora. I förlängningen tog dock Sandviken ett fastare grepp om matchen och man skapade också fem hörnor som dock alla var resultatlösa.

I den avslutande straffläggningen så satte Jocke Hedqvist och Mikko Lukkarilla var sin, medan Kimmen och Emil Viklund missade. För Sandvikens del så klev deras rutinerade spelare fram och deras målskyttar var Berlin, Mossberg, Edlund och Säfström.   

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att IFK återigen gjorde en bra match och man har gjort tre riktigt bra kvartsfinaler mot Sandviken. Tyvärr så räcker det inte för vidare avancemang utan säsongen tog därmed slut ikväll.

Text: Svante Johansson