Storseger på Skarpe Nord

IFK Kungälv – IFK Vänersborg 0-8 (0-2)

Fagerström gör 2-0. Foto: Patrik Karlsson

Prognosen visade regn och blåst denna fredagkväll på Skarpe Nord, men det till trots så tog sig några hundra Vänersborgare till Kungälv för att stötta det blåvita kamratlaget. Och om det var den 12:e spelaren som hjälpte laget denna afton att besegra Kungälv med hela 8-0, kan vi bara sia om.

Vänersborg hade gjort en ändring i laget sedan sist. Då Zitouni stog över pga sjukdom, fanns skadedrabbade #4 Petter Andersson med i truppen igen.

Andreas Eriksson startade kvällens målskytte genom att göra 1-0 i den 12:e matchminuten. Två minuter tidigare hade Jocke Hedqvist kostat på sig att missa en straff, efter att Berner blivit neddragen i straffområdet.

Fagerström ökade på ledningen till 2-0 i den 28:e efter ett smörpass av Olle Sundin. Sundin som för övrigt gjorde en fantastisk match med bra skridskoåkning och grym passningsklubba, och bland annat stod han för hela fyra assist i matchen.

Bra försvar och mur i målet

Vänersborg tog över mer och mer ju längre matchen gick. Trots de yttre förutsättningarna vågade man spela bra bandy med både genomåkningar och bra passningsspel. Försvarsmässigt höll man ihop det helt prickfritt, och Pertti Virtanen spikade igen totalt i buren för Kungälv.

Halvtidsresultatet stod sig till 0-2 fördel bortalaget Vänersborg. Andra halvlek blev en ren målexplosion. 3-0-målet kom fem minuter in i andra, efter en fin aktion av Olle Sundin, som passar bollen till Robin Lundqvist som skjuter långt utifrån från höger, välplacerat in vid bortre stolpen. En bra start på andra halvlek, och bättre skulle den bli när Virtanen tre minuter senare gör ett utkast som når Hedqvist, som blir fri med målvakten och gör inget misstag denna gång.

Målkavalkad under fem minuter

Vänersborg fortsätter kontrollera matchen och spelar stabilt i försvaret. I den 72:a minuten och fem minuter framåt gör kamraterna mål på allt känns det som och gör hela 4 mål. 5-0 Emil Viklund (Johan Koch), 6-0 Nils Berner (Olle Sundin), 7-0 Andreas Eriksson (Olle Sundin) och 8-0 Jocke Hedqvist (Christoffer Fagerström).

Efter den målkavalkaden spelades matchen av, medan de flesta Kungälv-supportrarna gick hem.

Stor eloge till hela laget som gjorde en fantastisk kollektiv insats. Att vinna med 8-0 på Skarpe Nord under dessa väderförhållanden är riktigt starkt. Om vi ändå ska plussa några lite extra, så blir det till Olle Sundin, Pertti Virtanen, Nils Berner och Rickard Kamperin Wallin.

Och ett extra plus till den 12:e spelaren, alla fantastiska supportrar som var på plats! Tack för ert stöd!

Mer om matchen:

Matchrapport

TTELA:s liverapport

TTELA

ifkkungalv.se 

Sveriges Radio – intervju med Pertti Virtanen

Matchbilder: Foto: Patrik Karlsson

NÄSTA MATCH

IFK Vänersborg – GAIS Bandy

Måndag 6 januari kl. 16.00 i Arena Vänersborg

#allatillarenan