Storseger och storpublik i annandagsderbyt

Tvåmålsskytten Mikko Lukkarila

Ilari Moisala

 

IFK Vänersborg önskade den stora annandagspubliken en riktigt god fortsättning på julen, och delade ut en extra julklapp till hemmasupportrarna när man utklassade Gripen med hela 10-1 i derbyt. Stora siffror, men inte för stora, utan det var en märkbar klasskillnad mellan lagen, speciellt i den andra halvleken då IFK-målen trillade in med jämna mellanrum.

– Vi gör det såklart väldigt bra, sa IFK-tränaren Stefan Karlsson nöjt efter matchen. Vi tuggar på som en lagmaskin och alla tar ansvar matchen igenom., och då är vi så här bra.

Annars var det Gripen som tog ledningen i matchen när Viktor Nordmark dundrade in en hörna efter en knapp kvart. Trots detta blev det aldrig någon oro i hemmalaget utan som tränar-Karlsson sa, IFK tuggade på, och kvitteringen kom också ganska så omgående.

Mikko Lukkarila plockade ner en långboll men avslutet räddades av Erkenborn i Gripen målet, men på returen var Nils Berner framme och satte kvitteringen.

Efter detta klev Jocke Hedqvist in i handlingen, och med ett äkta hat trick såg han till att IFK gick till pausledning med 4-1. Först satte han en straff. Sedan plockade han ner en lyra och vinklade bollen snyggt in i mål. Det tredje målet var en riktig kanon från straffområdeslinjen.

– Visst kan han skjuta den där Hedqvist, berömde Stefan Karlsson. Men jag tycker hans andra mål, när han plockade ner Rickards (Kamperin-Wallin) lyra och slog in den på direkten var det snyggaste.

Efter pausen var det sedan en total uppvisning från hemmalagets sida, och efter sex minuter avgjorde Mikko Lukkarila hela tillställningen med två snabba mål inom loppet av 78 sekunder.

– Det var en härlig seger och det är roligt att vinna inför så mycket publik. För min egen del var det kul att få göra ett par mål, det är alltid bra för självförtroendet, sa en nöjd Mikko.

IFK trampade sedan på under andra halvleken och ytterligare två mål av Hedqvist och ett vardera av Fagerström och Viklund blev till slut 10-1 inför hela 4487 åskådare, mycket bra!

– Vi har mycket boll i första halvleken men får inte full utdelning. Men i den andra tycker jag det är en riktig överkörning från vår sida. Vi bjuder den stora publiken på snygga mål och många bra prestationer, menade Stefan Karlsson, som självklart berömde hela lagets insats, men ville ändå nämna Ilari Moisala lite extra.

– Ilari gjorde en riktig bra match idag. Han är noggrann i sitt spel, och kommer hela tiden rätt i positionerna, sa Stefan.

Ilari Moisala tackade för berömmet, och tyckte det var en fantastisk rolig match att spela.

– Det kändes bra för mig, och det var en väldigt rolig match att spela med så mycket folk på läktarna. Vi har gjort det bra i flera matcher nu, och det ska bli kul med fortsättningen, menade Ilari.

Värt i övrigt att notera från matchen:

Matchens yngste spelare: 18-årige reservmålvakten Markus Johansson fick göra elitseriedebut inför 4487 åskådare när han bytte av Borvall med tio minuter kvar av matchen.

Matchens äldste spelare: 38-årige Joakim Hedqvist gjorde fem mål, varav fyra av dem var spelmål! och Jocke blev naturligtvis utsedd till både matchens lirare och matchens Älg.

Matchens yngste spelare Markus Johansson

Matchens äldste spelare Joakim Hedqvist

 

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

Matchbilder

Foto: Patrik Karlsson