Storseger med 9-1 mot Broberg

 Broberg-Söderhamn – IFK Vänersborg 1-9 (0-7)

pk0687

Hedqvist gör 4 av 9 mål mot sitta gamla lag Broberg-Söderhamn. Foto: Patrik Karlsson

Det blev utklassning på Hällåsen under fredagskvällen när resultattavlan visade 0-7 redan i pausvilan till kamraternas fördel. Och det var en påtagligt mycket nöjd tränare vi fick prata med efter matchen.

– Det är på ett sätt osannolikt det här, säger tränare Stefan Karlsson, som har svårt att sätta ord på sin glädje efter storsegern mot hans gamla Borberg-Söderhamn.

– Man får försöka sansa sig lite nu, men 15-3 på den här resan är vi såklart väldigt nöjda med.

Ja, när IFK:s resa gick mot Uppsala i onsdags var det viktiga 4 poäng som stod på spel de kommande två dagarna. Två matcher som båda spelades med väderförutsättningar som inte brukar vara till kamraternas fördel. Regn, blåst och plusgrader, men ändå tar man med sig seger mot Sirius med 6-2 och kvällens seger mot Broberg med 9-1.

– Det stärker så klart självkänslan hos laget och spelarna, och det ska vi använda på rätt sätt till kommande matcher.

Hedqvist gör 4 mål

Med anledning av den mjuka och blöta isen var det mycket lyft och lyror även i kvällens match. Och första målet kom just via ett lyft från Fagerström till Hedqvist som blev fri med målvakt och startade kvällens målskörd med 1-0 i den 8:e minuten. 2-0 kom sedan genom Felix Pherson som därmed gjorde sitt första elitseriemål i den blåvita tröjan.

Därefter duggade målen tätt av Mikko Lukkarila 3-0 efter utkast av Borvall, 4-0 genom Johan Koch efter en soloräd, 5-0 på en kontring efter hörna där Fagerström lägger en smörpassning mellan Brobergsförsvaret till Alexander Zitouni som kyligt placerar bollen intill stolpen. Och innan pausvilan hinner Hedqvist göra en dubbel, 6-0 på hörna och 7-0 på skott efter att Berner bröstade ner bollen efter ytterligare ett lyft.

Stabilt försvarsspel

– Vi gör 9 mål, men jag vill också lyfta fram försvarsspelet idag över hela banan. De hittar inte hål i oss någonstans och jag tror inte de har något avslut på hela matchen som de spelar sig till, berömmer Stefan.

Framförallt vill han framhäva försvarsgiganten Richard Kamperin Wallin som även fick kliva ner som libro när Martin Röing fick lämna planen efter att ha fått en klubba i ansiktet.

6 Richard Kamperin Wallin

– Richard gör en fantastisk match och spelar lugnt och stabilt.

I andra halvlek förväntade de sig att Broberg skulle kliva på, men det lyckades aldrig hemmalaget med. Istället var det kamraterna som fortsatt kunde hålla i boll och spela runt.

Broberg lyckades däremot göra ett tröstmål efter ett frislag i början på andra halvlek, men IFK avslutade andra halvlek med att snygga till siffrorna ytterligare. Hedqvist gör 8-1 och sitt fjärde mål för kvällen och Emil Viklund smäller felvänd in 9-1 och fastställer slutresultatet.

57 sköna mil i buss

Nu väntar 57 sköna mil hem i IFK-bussen, en lätt resa efter tre lyckade dagar på resande fot.

– Vi har haft tre fantastiska dagar. Vi har fått vara tillsammans och tränat, rehabat, umgåtts och det stärker gruppen, säger Stefan och avslutar med en förhoppning inför nästa vecka:

– Detta måste väl i alla fall locka några hundra extra till Arenan på tisdag när vi tar emot Västerås?

 

Och det hoppas vi att alla skriver under på! Alla till Arenan på tisdag 1 december kl. 19.00. Köp din biljett här.

Mer om matchen: