Storseger för IFK Vänersborg mot Broberg/Söderhamn i streckmatchen


En av matchens bästa spelare – liberon Simon Blomqvist!

Redan i den andra spelminuten iklädde han sig rollen som syndabock. Högst oväntat missade skyttekungen Jocke Hedqvist straffen och chansen att ge sitt IFK ledningen med 1-0.

88 minuter senare kunde han ikläda sig hjälterollen efter sina fem mål mot sina forna lagkamrater i Broberg/Söderhamn.

– Det var ingen särskilt dålig straff, men självklart blir man förbannad när man missar ett sådant läge, säger Hedqvist.

I förhandsintervjun inför matchen mot Broberg/Söderhamn siade han om att det skulle bli en jämn och tajt match mellan två försvarsinriktade lag. Snacka om att han hade fel… Efter straffmissen tog Hedqvist snabb revansch när han i den åttonde minuten drämde in en mörsare efter ett delikat utkast från Kimmo Kyllönen. Sen fortsatte det att rulla på för hemmalaget som verkligen var på hugget och bjöd på det ena vackra målet efter det andra. Som till exempel Adam Herou Löfs läckra långskott till 3-0 och Jocke Hedqvist hann också med att göra 4-0 efter hörna.

– Det är så fantastiskt roligt när vi spelar så här bra. Vi var så här bra även mot Hammarby och Sandviken men då fick vi inte med oss någon poäng, säger Jocke. IFK-tränaren Ari Holopainen var smått lyrisk över sina mannars insats i den första halvleken.

– Klart jag är nöjd och samtidigt lättad att vi fick igång vårt spel och målskyttet. I den andra halvleken går vi ner oss en aning efter 6-0, men det är lätt hänt när man leder stort. Glädjande också att vi var tillbaka med vår fina skridskoåkning som vi hade i inledningen av seriespelet, summerar Holopainen. Även om spelet gick lite i stå i den andra halvleken så fortsatte målen att rulla in. Jocke Hedqvist stod för två nya läckerbitar – bland annat ett på tennis – innan Emil Viklund solokörde som bara han kan till 7-0, och sen kunde Mikko Lukkarila fastställda slutresultatet till 8-0.

– Nu suger vi på den här sköna vinsten till i morgon. Sen startar laddningen inför söndagens lika viktiga match mot Tellus, menar Jocke Hedqvist som alltså gjorde om bravaden från matchen mot Tillberga före jul – fem fullträffar. Han var långt ifrån ensam hjälte i den här, för slutspelsstriden, så viktiga matchen. Målvakten Kimmo Kyllönen höll nollan och bland annat räddade han en straff i slutminuterna. Simon Blomqvist var klockren i försvarsarbetet och längre fram stod bland annat Adam Herou Löf oc h Johan Koch, den senare liksom Jocke Hedqvist tidigare i Broberg, för storstilade insatser. Broberg/Söderhamn då? Nej, det var ett för dagen blekt hälsingelag som gästade Arena Vänersborg. Måhända var de gulklädda allt för anfäktade av nerverna med tanke på matchens betydelse. För IFK Vänersborg var det bara att tacka och ta emot. Som sagt, ny härlig utmaning på söndag kl.17.00 då IFK tar emot IK Tellus i Arena Vänersborg. Välkomna då igen!

Text: Jerry Lindkvist