STORSEGER FÖR IFK NÄR MAN VANN ÖVER SANDVIKEN MED 10-5

Robin Lundqvist som spelade fram Jocke Hedqvist till två mål mot Sandviken. Bilden från mötet med SAIK ifjol då Robin flög fram.

 

IFK Vänersborg levererade på högsta nivå i fredagskvällen hemmamatch mot Sandvikens AIK, och vann med klara 10-5 (4-2). Stora siffror mot alltid lika svårslagna SAIK, men segern var väldigt välförtjänt, och de 2042 på läktarna fick uppleva en mycket trevlig fredagskväll.

-En bra insats naturligtvis, sa IFK-tränaren Magnus Nordin nöjt. Totalt sett gör vi det väldigt bra även om vi tappar koncentrationen några gånger när vi gjorde mål och de fick snabba mål tillbaka, men det ska absolut inte förta glädjen idag utan vi gör helt klart en jättebra match, sa Magnus vidare.

Matchen inleddes annars lite avvaktande och båda lagen hade några möjligheter att ta ledningen. Men efter en dryg kvart var det IFK som fick igång målgörandet när Sergei Lomanov slog in en målvaktsretur, och efter detta ledningsmål var det IFK som satt i förarsätet resten av matchen.

Sergej Lomanov spädde också på till 2-0 då han dundrade in en hörna, och därefter reducerade Erik Pettersson på straff. Jocke Hedqvist ökade till 3-1 fint framspelade av Johan Koch, och Erik Pettersson reducerade igen, bara 50 sekunder efter. Det hände mer i den första halvleken. Jocke Hedqvist missade straff när han sköt rätt på SAIK:s 16-åreige målvakt Jesper Sundving. Som tur var revanscherade sig Jocke tre minuter senare när han fri med Sundving drog bollen rätt upp i nättaket. Detta efter en fin lyftning från Robin Lundqvist.

-Vi följer vår matchplan, och alla är delaktiga. Vi spelar på alla cylindrar idag, och då är vi så här bra, berömde Magnus Nordin sitt manskap.

Och om första halvlek var bra så höjde sig IFK ytterligare en nivå i den andra. Två tidiga mål från IFK medförde att man kunde kontrollera matchen. 5-2 Jocke Hedqvist återigen framspelad av Robin Lundqvist, och 6-2 Felix Pehrson på hörnretur. När sedan Johan Koch en kvart senare på ett sologenombrott gjorde 7-2 så var matchen i praktiken avgjord.

-SAIK är bra, men idag är vi bättre och då får vi marginalerna med oss välförtjänt. Vi är täta i defensiven, och vi håller i bollen, vi spelar med omställning och vi spelar med lyft. Vi är riktigt bra ikväll, menade Nordin.

Även om matchen var avgjord så gjorde lagen tre mål vardera på slutet. För IFK var det i tur och ordning Emil Viklund, Jocke Hedqvist och det sista och tionde IFK-målet svarade Sergej Lomanov för.

-Jag sa ju att jag har stor tilltro till laget och när vi är bra så är vi bra, sa Alexander Zitouni. Vi spelar smartare än dem. De får slita och kommer ingen vart och sedan tar vi bollen och ställer om. Det kanske ser enkelt ut många gånger men vi har spelare som Jocke, Koch, Emil och Sergej och då är det inte konstigt att det blir många mål när vi spelar så här bra, menade en nöjd Alexander Zitouni.

Magnus Nordin tyckte att det var många som var bra. Det var många som klev fram, och att det såg väldigt stabilt ut. Ska han nämna någon så får det bli Robin Öhrlund.

-Vi ville ge Robin mer speltid och han tog verkligen vara på det. Han håller i bollen och han spelar väldigt moget för sin unga ålder, berömde Nordin.

Det blir ingen lång vila för IFK för redan imorgon sätter man sig i bussen för att resa till Stockholm och möta Tellus på söndag. Efter den matchen är det uppehåll för VM.

-Nu ska vi landa i detta ikväll, och så börjar vi tänka på nästa match imorgon. Det var många som visade bra form ikväll så det blir angenäma problem när vi ska ta ut laget framöver, sa Magnus Nordin som avslutning.

 

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

Matchrapport

Bandyplay

Radio Väst

TTELA

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson