Storpublik på ispremiären

Det var många förväntansfulla och nyfikna bandy-supportrar som hade sökt sig till Arena Vänersborg på måndagskvällen för att bevittna IFK Vänersborgs ispremiär. Att det var extra många i år, ca 800 st, har ju sin förklaring i den satsning som IFK har gjort inför säsongen med hela nio nya spelare i truppen, varav tre av dem är ryska världsmästare.

Alla nyförvärv förutom Nikita Ivanov var på plats, så publiken fick möjlighet att hylla de nya spelarna, och de allra största ovationerna fick Ivanovs landsmän Sergej Lomanov och Pavel Bulatov.

De övriga nya som presenterades var försvarasspelarna Mathias Johansson från Kungälv och Simon Blomqvist från Broberg. Mittfältarna Robin Öhrlund från Örebro, och bröderna Viktor och Jesper Hjelm från Rättvik. Och slutligen fick vi se en nygammal spelare i IFK-tröjan, nämligen Alexander Mayborn.

Tränaren Stefan Karlsson intervjuades och han var förstås väldigt nöjd med sin trupp, och framförallt att ha tillgång till så många spelare.

– Idag är vi två fulla lag som tränar, och det har jag aldrig upplevt tidigare. Det förstår var och en att med en så bred trupp blir det bra träningar och det kommer att bli ett krig om plasterna i laget, och det kommer att utveckla alla till det bättre, sa Stefan. Vi får också stora möjligheter att variera både vårt spel, och vårt lag.

Om de ryska nyförvärven sa Stefan att Pavel Bulatov är väldigt allround och kan spela både back och libero. Nikita Ivanov är en riktig powerforward med en enorm speed, och Sergej Lomanov är världens genom tiderna bäste bandyspelare i konkurrens med sin egen pappa, Sergej Lomanov Sr.

Efter lite skottövningar blev det tvåmålspel mellan det vita och blåa laget. Alexander Mayborn visade att hans målfarliget finns kvar och satte de tre första för det vita laget. De blå kom tillbaka genom två mål var av Lomanov och Felix Pehrson. Sedan blev det några ytterligare mål, men det var en ganska så avslappnad träning.

På isen såg nyförvärvet Robin Öhrlund väldigt pigg ut, och Stefan Karlsson sa att Robin är en oerhört stor bandy-talang som kommer att göra nytta för IFK redan i vinter.

Efter träningen ställde IFK-spelrana upp för autografer och foton, och det blev många bilder och selfies tagna i Arena Vänersborg denna kväll.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson 

Bildgalleri från ispremiären